Procentaj maxim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a reuşit să câştige toate cele patru meciuri oficiale pe care le-a jucat în acest sezon, două în preliminariile Ligii Campionilor şi două în Liga 1. Asta în ciuda faptului că jocul

Steaua a reuşit să câştige toate cele patru meciuri oficiale pe care le-a jucat în acest sezon, două în preliminariile Ligii Campionilor şi două în Liga 1. Asta în ciuda faptului că jocul roş-albaştrilor scârţâie

Chiar dacă a câştigat chinuitor în partida cu Zaglebie, scor 2-1, echipa lui Gheorghe Hagi a bifat cel de-al patrulea meci consecutiv în acest sezon. Steaua s-a impus de fiecare dată la limită, iar cinci din cele şase goluri marcate au fost din faze fixe. Anul trecut, când Steaua era condusă de Cosmin Olăroiu, echipa pierduse deja două puncte în campionat.

Antrenorul Gheorghe Hagi a repetat obsesiv de când a venit în Ghencea expresia "Steaua e Steaua", atunci când nu putea explica concret de ce roş-albaştrii vor reuşi să se impună în noul sezon. Miercuri seară, sintagma folosită de Hagi pare să fi fost singurul motiv pentru care Steaua a câştigat contra polonezilor.

Peste gafa portarului Zapata, indeciziile adesea comice ale cuplului de mijlocaşi centrali Ovidiu Petre şi Lovin, nereuşitele lui Nega, jocul şters al lui Dică şi ezitările numeroase ale apărării, roş-albaştrii au câştigat în faţa unui adversar care s-a autodepăşit.

Au contat doar experienţa superioară, mentalitatea de învingători şi oportunismul, toate dobândite în ultimii ani în Europa. "Am demonstrat mai multă experienţă şi, cred eu, şi puţin mai multă valoare faţă de polonezi", au fost cuvintele lui Hagi, după două jocuri în faţa unei echipe care nu spune nimic la nivel european. Cele patru victorii, toate la limită, din ultimele două săptămâni, constituie un început bun, dar şi periculos: "Am nevoie de timp.

Prin rezultatele acestea, trag de timp până când echipa va fi la potenţial maxim", a precizat "Regele". Dacă în ceea ce priveşte consistenţa jocului Steaua a dezamăgit, prin venirea lui Hagi, formaţia din Ghencea s-a specializat la capitolul fazelor fixe. Din cele şase goluri marcate până acum, cinci au fost marcate din faze fixe, trei din lovituri de colţ, unul din lovitură liberă şi unul din penalty.

Zaharia: "Mulţumesc publicului!"

Atacantul Dorel Zaharia, adus de la Gloria Bistriţa acum două săptămâni, a fost omul care a pus capăt emoţiilor steliste cu golul din minutul 82. "N-am avut nicio emoţie, a trebuit să intru să ajut echipa, mă bucur că am reuşit. În Ghencea a fost o atmosferă deosebită, este un public minunat, căruia ţin să-i mulţumesc pentru că m-a primit foarte frumos", a declarat Zaharia. Fotbalistul a început fotbalul la vârsta de şapte ani, la Constanţa, sub comanda lui Iosif Bukossy, antrenorul care l-a descoperit şi pe Gheorghe Hagi.

Zapata, înger sau demon?

Portarul columbian a declanşat prin prestaţia sa în partida de miercuri vii controverse printre oamenii de fotbal. Directorul şcolii de antrenori a FRF, Mircea Rădulescu, este de părere că Zapata a greşit grav la golul polonezilor şi că Steaua încă nu are un portar solid. Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a declarat că a fost fault clar în atac asupra lui Zapata, disculpându-l pe portar. Patronul Gigi Becali a fost tranşant la finalul partidei: "Zapata şi Zaharia, prin prestaţia avută, şi-au scos banii pe care i-am cheltuit pentru aducerea lor".

Presa poloneză: "Românii nu au arătat nimic"

Site-ul polonez Sport.pl a notat că Zaglebie a fost mai bună în faţa unei echipe Steaua care nu a arătat nimic. "Portarul Zapata a făcut o greşeală fatală scăpând mingea din mână, iar Zaglebie a reuşit să deschidă scorul prin Stasiak. Golul egalizator al lui Nicoliţă a venit din nimic. Românii nu au arătat nimic, dar au reuşit calificarea", a notat sursa citată. Antrenorul şi jucătorii polonezi s-au plâns de maniera de arbitraj a englezului Mark Clattenburg, susţinând că Zaglebie merita două lovituri de pedeapsă în repriza a doua.

Înfruntă BATE Borisov, miercuri

Steaua va juca în turul trei preliminar la Ligii Campionilor cu formaţia bielorusă BATE Borisov, care a eliminat pe Hafnarfjordur cu scorul general de 4-2. Roş-albaştrii vor juca prima manşă în deplasare, miercuri, 15 august, returul fiind programt pe 29 august.

În altă ordine de idei, sistemul de ticketing pe care Steaua dorea să-l inaugureze la meciul cu Zaglebie nu a funcţionat. Din cauza defecţiunii sistemului de securitate, spectatorii au fost lăsaţi să intre, miercuri seară, pe stadion prin ruperea biletelor emise pe calculator.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite