Probleme pe dreapta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă are greutăţi, pentru că George Ogăraru şi Cosmin Contra sunt rezerve de lux la echipele de club Dacă ne raportăm la fotbaliştii folosiţi în ultima

Selecţionerul Victor Piţurcă are greutăţi, pentru că George Ogăraru şi Cosmin Contra sunt rezerve de lux la echipele de club

Dacă ne raportăm la fotbaliştii folosiţi în ultima perioadă de Piţurcă pentru postul de fundaş dreapta al echipei naţionale, atunci Contra, Ogăraru, Petre Marin şi Bădoi ar urma să lupte pentru a fi în lotul care va merge la Euro 2008.

Selecţionerul tricolorilor are şi un principiu pe baza căruia alege fotbaliştii pe care-i convoacă, şi anume acela al prezenţei constante a acestora printre titularii echipelor de club unde activează. Dacă până nu de mult, Cosmin Contra părea bătut în cuie (cifrele spun totul - 61 de prezenţe / 7 goluri), acum situaţia nu mai este chiar clară. "Guriţă" nu a mai prins echipa, Getafe, în ultimele trei etape, antrenorul danez Michael Laudrup preferându-l mai mult pe Cortes.

Nici cu George Ogăraru lucrurile nu stau mai bine. Ex-stelistul nu este pe placul necunoscutului tehnician Adrie Koster, care l-a titularizat o singură dată în acest an (NEC - Ajax, 1-1), dar l-a înlocuit la pauză. În rest, de trei ori a fost rezervă şi tot de atâtea ori nu a fost nici măcar inclus în lotul lui Ajax de la ultima sa prezenţă în primul "11", în meciul Venlo - Ajax, 2-2 (30.12.2007), când a fost eliminat.

Se încearcă resuscitarea lui Bădoi

Această perioadă neagră l-a adus în pragul disperării şi pe Ogăraru, care a încercat, la început de an, să se transfere într-un alt campionat. El este conştient că, dacă nu va reveni printre titulari, atunci va pierde şi locul din naţională unde are doar şase prezenţe, dar niciun gol. "Sunt multe întrebări pe care mi le pun şi la care nu găsesc niciun răspuns. Am vrut să merg la Lazio, dar a existat şi varianta Steaua cu împrumut până la vară. Nu s-a putut. Conducerea mi-a zis că sunt indispensabil.

Văd asta, stau pe bancă", ne-a declarat, ironic, jucătorul lui Ajax. Petre Marin s-a consacrat ca fundaş stânga, dar a evoluat şi pe flancul drept atât la echipele de club, cât şi la naţională, unde are 9 selecţii/0 goluri. În această ediţie a Ligii I, jucătorul de 34 ani a pierdut postul de titular la Steaua, devenind o rezervă de lux, spre nemulţumirea lui Piţi. Nici situaţia lui Valentin Bădoi, o altă variantă pentru postul de fundaş dreapta, nu este una tocmai bună. Transferul de la Rapid la Steaua, în vara anului trecut, i-a dăunat jucătorului care poate evolua şi ca mijlocaş dreapta.

Dacă nu va impresiona în tricoul lui Poli, s-ar putea ca cele 10 prezenţe de la naţională (0 goluri) să nu se înmulţească. "Sunt îngrijorat de această problemă, dar mai este timp până la Euro. Vom vedea ce soluţii vom alege", ne-a spus Piţurcă.

"Sunt mulţumit de situaţia mea de la Getafe"

Cosmin Contra (foto) explică de ce nu a mai jucat în ultimele etape în Primera Division şi spune că se simte într-o formă excelentă. De trei etape, Cosmin Contra nu a mai fost inclus în lotul echipei spaniole. Internaţionalul a explicat pentru "Adevărul" care este de fapt situaţia sa de la Getafe şi îi dă de înţeles, de la distanţă, selecţionerului Piţurcă că se poate baza pe el.

Adevărul: Cosmin, de ce nu mai joci la Getafe?

Cosmin Contra: Dar cine a spus că nu joc? Am evoluat joi în Cupa UEFA, cu AEK Atena, joi voi juca iar, aşa că nu sunt probleme.

- Bine, dar în campionat?

- Asta era problema, deci. La noi la echipă sunt doi-trei jucători, printre care şi eu, care sunt folosiţi într-un sistem al rotaţiei.

Am vorbit cu antrenorul (n.r. - Michael Laudrup) şi el mi-a explicat asta. Getafe, care este o echipă mică, este implicată, pe lângă campionat, şi în Cupa Spaniei şi Cupa UEFA. Mi-a spus că are nevoie de mine mai mult în ultima competiţie datorită experienţei.

- Deci, nu te deranjează situaţia….

- Sunt chiar mulţumit. Chiar am jucat destul de mult, dacă ţinem cont că abia am revenit după patru luni de accidentare. Sunt om de bază la Getafe şi mă simt foarte bine aici.

Cine ar putea intra în vizorul selecţionerului?

Cristian Săpunaru - Rapid. Poate fi o soluţie la prima reprezentativă, jucând cu regularitate pe acest post în Giuleşti. Are doar 23 de ani

Bănel Nicoliţă - Steaua - mijlocaş dreapta de meserie, la multe dintre partidele Stelei pe vremea lui Olăroiu fiind retras fundaş dreapta

Soluţiile lui Victor Piţurcă pentru postul de fundaş dreapta

Cosmin Contra (32 de ani) - Getafe (Spania). Nu a mai jucat de trei etape în campionat, dar a evoluat în Cupa UEFA;

George Ogăraru (28 de ani) - Ajax (Olanda). A "bifat" o singură prezenţă în acest an în tricoul "lăncierilor", dar a fost înlocuit la pauză. Pare a nu mai intra în planurile antrenorului Adrie Koster;

Valentin Bădoi (32 de ani) - Poli Timişoara. Fiind mai mult rezervă în cele şase luni petrecute în Ghencea, Piţurcă l-a scos momentan din planurile sale;

Petre Marin (34 de ani) - Steaua. Cum nu mai prinde echipa de bază a roş-albaştrilor, şi şansele lui să ajungă la Euro 2008 sunt destul de mici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite