Prinşi la furat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminaţi prematur la CM de box amator, trei români au jefuit un magazin din Chicago. Drept urmare, COSR a întrerupt temporar finanţarea lotului olimpic de box. Trei români au fost excluşi pe

Eliminaţi prematur la CM de box amator, trei români au jefuit un magazin din Chicago. Drept urmare, COSR a întrerupt temporar finanţarea lotului olimpic de box.

Trei români au fost excluşi pe viaţă din boxul amator de Asociaţia Internaţională de
Box Amator (AIBA), după ce au fost prinşi furând dintr-un magazin din Chicago, unde se desfăşoară Campionatele Mondiale de box.

Este vorba despre Bogdan Dinu (21 de ani, cat. 91 kg), Roland Gavril (21 de ani, cat. 75 kg) şi Iulian Stan (20 de ani, cat. 57 kg), care pierduseră încă din primul tur la CM. Drept urmare, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va cere Comitetului Executiv "excluderea pe viaţă din lotul olimpic a tuturor celor angrenaţi în acest scandal", se arată într-un comunicat de presă.

În plus, COSR va suspenda temporar finanţarea lotului olimpic de box. "În mod sigur este un gest regretabil. Noi nu putem face altceva decât să condamnăm ferm gestul, până la clarificarea situaţiei şi până când federaţia va lua măsurile pe care le consideră necesare, care sperăm să fie foarte severe", a comentat Octavian Morariu, preşedintele COSR.

Antrenorul lui Bogdan Dinu, de la CSM Buzău, Constantin Voicilaş, a sărit în apărarea elevului său. "Eu nu cred că acest copil, cu educaţia lui nativă şi cu posibilităţile lui de viaţă, ar fi făcut aşa ceva. Am rămas surprins. Bogdan a văzut atâtea ţări şi ar fi putut recurge la un asemenea gest de atâtea or însă nu s-a întâmplat", a povestit tehnicianul. Acum, cei trei vor fi nevoiţi să se îndrepte către boxul profesionist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite