Primul român din NFL!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii încep să spargă gheaţa în sporturile profesioniste din Statele Unite ale Americii. Gabriela Mărginean a devenit în această lună prima jucătoare de baschet din România care a fost selectată în draftul WNBA, de către Minnesota Lynx.

Iar la începutul acestei săptămâni un alt tânăr român, Zoltan Mesko (24 de ani), a ajuns în NFL, cea mai bogată ligă profesionistă din lume. El a fost ales de către New England Patriots, echipă care a câştigat trei titluri de campioană în ultimul deceniu şi ar putea avea un salariu de cel puţin 280.000 de dolari anual.

A spart nocturna

Născut în 1986 în Timişoara, Zoltan a emigrat în SUA pe când avea 12 ani, împreună cu părinţii săi, care câştigaseră la Loteria Vizelor. Pasionat de fotbal european, Zoltan a fost remarcat în clasa a şaptea de către un antrenor de fotbal american după ce a trimis un şut în înaltul terenului, spărgând unul dintre becurile de la nocturnă.

Trecut pe terenul cu buturi, puştiul a devenit ceea ce americanii numesc „punter", un jucător responsabil cu degajarea mingilor atunci când echipa se află în dificultate. A urmat o strălucitoare carieră în liceu şi colegiu, devenind unul dintre cei mai buni jucători pe acest post din campionatul liceal şi mai apoi din cel universitar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite