Primul război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Stelei, Gică Hagi, şi antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, se înfruntă pentru prima oară într-o partidă directă. Derby-ul din această seară dintre Steaua şi Rapid, care

Tehnicianul Stelei, Gică Hagi, şi antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, se înfruntă pentru prima oară într-o partidă directă.

Derby-ul din această seară dintre Steaua şi Rapid, care va începe la ora 20.30, în direct la Kanal D, aduce faţă în faţă doi antrenori cu idei asemănătoare. Amândoi pregătesc echipe pragmatice, bine aşezate pe teren şi care pun mare accent pe contraatac. Hagi şi Bergodi vor mai mult ca oricând să câştige meciul care, pentru amândoi, este cel mai greu examen din acest debut de sezon.

Înfrângerea suferită de Steaua pe terenul Unirii Urziceni a pus şi mai multă presiune pe antrenorul Gheorghe Hagi înainte de primul derby al său pe banca formaţiei din Ghencea. "Regele" este conştient că întâlneşte echipa cu cel mai bun joc din Liga I. "Partida Steaua - Rapid e un derby al orgoliilor, indiferent de poziţia ocupată în clasament de cele două echipe.

Rapid se află într-un moment bun şi este o echipă în formă. Bergodi a reuşit să scoată ce este mai bun din echipă şi a schimbat foarte repede sistemul în care jucau anul trecut", a precizat Hagi, pentru care singurul obiectiv este obţinerea celor trei puncte. "Jucăm în Ghencea şi nici nu mă gândesc să nu câştigăm. I-am văzut pe jucători foarte motivaţi".

Regele era puţin preocupat de faptul că portarul Zapata a revenit abia ieri-dimineaţă, la Bucureşti, dar columbianul va fi totuşi titular în întâlnirea cu alb-vişiniii, Hagi mizând pe faptul că elevul său nu a pierdut nicio zi fără a se antrena.

City Bank, noul sponsor al roş-albaştrilor

În altă ordine de idei, Steaua a semnat un contract de sponsorizare cu Citifinancial, o divizie a puternicului grup financiar CityBank. Pentru denumirea inscripţionată pe pieptul tricourilor, roş-albaştrii vor primi 1,3 milioane de euro anual, în următoarele trei sezoane.

"Suntem umili şi modeşti"

După jocul din Supercupă, câştigat în faţa lui Dinamo, jocul cu Steaua este al doilea derby din cariera antrenorului rapidist Cristiano Bergodi. "Meciul cu Steaua va fi dificil pentru noi, dar suntem conştienţi de valoarea noastră şi am mare încredere că băieţii vor avea o prestaţie foarte bună. Mă bucur că Steaua ne subestimează, e foarte bine.

Vom vedea la sfârşitul meciului dacă Rapid are sau nu şanse în Ghencea. Noi mergem acolo cu umilinţă şi modestie", a precizat antrenorul alb-vişiniilor. Acesta s-a arătat mulţumit de jucătorii săi şi a spus chiar că Rapid va face un an competiţional foarte bun. "Important e ca şi jucătorii să fie conştienţi că au valoare şi că pot face în acest an o mare performanţă.

Am senzaţia că se poate să facem un an foarte frumos. Nu vom câştiga foarte uşor, pentru că acest lucru nu se poate întâmpla după un an, însă la Rapid este un moment potrivit", a susţinut Bergodi. (Bogdan Petrache, Cristian Predan)

Joacă Rapid cu Steaua, noi suntem antrenori, nu există dueluri, eu nu concurez şi nu mă duelez cu nimeni, doar încerc să fiu mai bun ca alţii
Gheorghe Hagi
antrenor Steaua

Mă bucur că Steaua ne subestimează, e foarte bine. Vom vedea la sfârşitul meciului dacă Rapid are sau nu şanse în Ghencea
Cristiano Bergodi
antrenor Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite