Prime de 700 de lei pentru poloişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar şase bazine omologate, naţionala antrenată de Vlad Hagiu face performanţe: a învins campioana mondială Croaţia. În schimb, selecţionerul consideră că munca depusă este

Cu doar şase bazine omologate, naţionala antrenată de Vlad Hagiu face performanţe: a învins campioana mondială Croaţia. În schimb, selecţionerul consideră că munca depusă este răsplătită cu prea puţini bani

Echipa naţională de polo a României s-a calificat duminică, în premieră, la turneul final al Ligii Mondiale, ocupând locul doi la competiţia semifinală de la Portugalete. A trecut chiar de campioana mondială, Croaţia, exact cum la fotbal am învinge acum Italia.

Antrenorul echipei naţionale, Vlad Hagiu, s-a arătat dezamăgit de recompensa primită, una în bătaie de joc, dar este decis să-şi conducă echipa către primul loc la acest turneu final, performanţă care echivalează cu calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.

- Îmi puteţi explica cum se poate ajunge la turneul final al Ligii Mondiale?
Sunt grupe preliminarii din care se califică primele două. Este vorba despre două grupe în Europa, una în America şi alta în Oceania. Pot spune că această finală de Ligă Mondială este ca un fel de Campionat Mondial.

- V-aţi gândit vreun moment că veţi ajunge aici?
Când am văzut grupa în care am picat, nu am crezut că vom ajunge în finală, chiar dacă sunt mai optimist din fire. Era foarte greu, mai ales că veneam după un insucces la Mondiale. Sunt foarte fericit de modul în care am abordat aceste turnee de calificare, dar ţinta noastră o reprezintă calificarea la Olimpiadă.

- Am văzut că în prima grupă aţi înregistrat trei înfrângeri, pentru ca în a doua grupă să adunaţi trei victorii...
Este normal un astfel de parcurs. Am jucat totuşi cu medaliate olimpice. Am făcut un turneu bun în Ungaria şi unul excepţional în Spania.

Această calificare mi-a dat peste cap programul, pentru că nu ne gândeam că vom reuşi o asemenea performanţă. Noi făcusem programul pentru a participa la turneul de la Bratislava, de calificare la Olimpiadă, din luna septembrie. Oricum, mergem la acest turneu final al Ligii Mondiale cu gândul de a ne califica la Olimpiadă.

- Câţi bani aţi primit pentru această performanţă?
Şapte milioane de lei vechi, adică 700 de lei noi, am primit pentru accesul în finala Ligii Mondiale. Acest lucru se poate vedea şi în Monitorul Oficial. Asta e suma prevăzută pentru aceste performanţe, dar noi ne facem treaba în continuare.

- Cum de reuşiţi asemenea performanţe, deşi condiţiile de pregătire nu sunt dintre cele mai bune?
Asta e. Tăcem din gură şi ne facem treaba. Am vorbit cu ministrul Lazslo Borbely şi cu Octavian Belu să facă bazine, că altfel sportul ăsta va muri. Este o minune ce am făcut. Reuşim să facem performanţă pentru că băieţii iubesc acest sport, care este un sport de gentlemeni.

- Putem spune că actuala generaţie este cea mai bună pe care a avut-o România vreodată?
Cred că pentru noi vorbesc rezultatele, mai ales după calificarea de la Olimpiada de la Atlanta (n.r - în 1996), ultima de altfel la care am participat. Este, cu siguranţă, o generaţie de excepţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite