Primavara din Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a invins cu 3-0 pe Halmstads BK, aducand primavara in Ghencea cu trei luni mai devreme. Prin succesul de miercuri seara, ros-albastrii au obtinut matematic calificarea in 16-imile Cupei UEFA.

Steaua a invins cu 3-0 pe Halmstads BK, aducand primavara in Ghencea cu trei luni mai devreme. Prin succesul de miercuri seara, ros-albastrii au obtinut matematic calificarea in 16-imile Cupei UEFA. In fata a 26.000 de spectatori, care au dus dorul echipei timp de o luna de zile, elevii lui Protasov nu au lasat nici o sansa suedezilor, inscriind inca din minutul 9, prin capitanul Mirel Radoi. "Un deceniu de la geneza ultra", statea scris pe un banner afisat la peluza nord. Pe teren avea loc o alta geneza, a unei echipe care a facut din calificarea in primavara europeana o obisnuinta. Pe un teren greu, stelistii au fortat exact cat sa duca scorul la dimensiuni de neprezentare. In repriza a doua, fundasul golgheter al Stelei, Dorin Goian, a adus linistea in Ghencea, cu o lovitura de cap, in timp ce Victoras Iacob a inchis tabela cu 20 de minute inainte de final.
Protasov, aclamat la scena deschisa
Principalul nume scandat de suporterii stelisti a fost cel al tehnicianului ucrainean Oleg Protasov. Stiind ca plecarea tehnicianului este iminenta, fanii au incercat sa-i multumeasca lui Protasov pentru ca a readus spectacolul in Ghencea. Incepute inca de la incalzire, scandarile au continuat razlet pe durata partidei, apoi s-au dezlantuit la final. Coplesit de simpatia fanilor, ucraineanul a renuntat, pentru prima oara, la sobrietate. S-a imbratisat indelung cu elevii sai, apoi, insotit de fundasul Sorin Ghionea, a mers la galerie impreuna cu echipa pentru a saluta fanii. La tribuna oficiala, la o loja distanta de cea a patronului Gigi Becali, Cosmin Olaroiu a asistat la jocul viitoarei sale echipe. Pana pe 15 decembrie insa, Protasov este stapan in Ghencea.

Steaua - Halmstads, scor 3-0

Marcatori: Radoi (9), D. Goian (64), V. Iacob (72)
Steaua: Hamutovski - Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Radoi (Fl. Lovin `84), Paraschiv, Bostina (Fl. Dumitru `82) - N. Dica, V. Iacob (A. Cristea `74).
Antrenor: Oleg Protasov.
Halmstads: Sahlman - E. Jensen, Zvirgzdavskas, T. Jonsson, P. Johansson - Anklev, Djuric, Svensson, Fribrock (P. Larsson `46) - P. Ingelsten, Delani (J. Johansson `83).
Antrenor: Jan Andersson.
Arbitri: Emil Bozinovski - Mijalce Mihajlov, Ljubomir Krstevski (toti Macedonia)
Stadion: Steaua, spectatori: 26.000

"Avem toate motivele sa fim bucurosi, nu este putin lucru sa nu primim gol, tinand cont de echipele intalnite. Siguranta jucatorilor se datoreaza in primul rand antrenorului. Mi-e greu sa cred ca se mai poate pierde primul loc in grupa
Marius Lacatus

"Rezultatul este corect. Steaua a jucat foarte bine. Am gasit aici un stadion foarte bun si un public fantastic. Steaua poate ajunge pana in finala Cupei UEFA, dar, din pacate pentru ea, mai sunt si alte echipe bune in competitie
Jan Andersson

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite