Prima zi: deja 0-2!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> România a pierdut ambele meciuri jucate contra Franţei în prima zi a întâlnirii din turul întâi al Cupei Davis. Victor Hănescu şi Andrei Pavel au cedat ieri clar în faţa francezilor

>> România a pierdut ambele meciuri jucate contra Franţei în prima zi a întâlnirii din turul întâi al Cupei Davis.

Victor Hănescu şi Andrei Pavel au cedat ieri clar în faţa francezilor Richard Gasquet şi Jo-Wilfried Tsonga, iar misiunea României în cele două zile rămase se anunţă imposibilă. Astăzi, de la ora 14.00, perechea Mergea-Tecău va încerca să menţină vii speranţele românilor în faţa lui Clement şi Llodra.

Primul român intrat în focul competiţiei, Victor Hănescu, a fost executat în trei seturi de numărul şapte mondial, Richard Gasquet, scor 6-7, 4-6, 5-7. În meciul al doilea, Andrei Paveal a început excelent şi a câştigat primul set la tie-break. Finalistul de la Australian Open, Wilfried Tsonga, a revenit însă necruţător şi a câştigat partida în patru seturi 7-6, 4-6, 4-6, 4-6.

Azi, de la ora 14.00, are loc meciul de dublu, Mergea-Tecău contra lui Clement şi Llodra, o confruntare din care pornim din nou cu şansa a doua.


Francezii, iritaţi de lumină


La antrenamentele din această săptămână, jucătorii antrenaţi de Guy Forget au reclamat faptul că lumina din sala Polivalentă din Sibiu este foarte slabă. Ca atare, înaintea începerii partidelor de ieri, organizatorii au adus o persoană cu un aparat special tocmai pentru a vedea care este intensitatea luminii şi a o regla. În cele din urmă, francezii s-au declarat mulţumiţi. A mai existat totuşi o mică supărare, de data asta din partea supervizorului Soren Mirel, care a observat că anumite porţiuni din suprafaţa de joc nu erau bine îmbinate.


Încântaţi de preţurile mici


Francezii au venit la Sibiu însoţiţi de un număr de aproximativ 50 de suporteri, majoritatea de vârsta a treia. Îmbrăcaţi în albastru din cap şi până în picioare, aceştia au făcut un zgomot infernal ori de câte ori Gasquet sau Tsonga câştigau vreun punct. Înainte însă de a ajunge la Sala Sporturilor, francezii au vizitat oraşul şi nu au ezitat să intre în magazinele cu suvenire.

"Am avut destul de mulţi francezi astăzi (n.r. - ieri) care
s-au arătat înnebuniţi după linguriţele suflate cu aur. Costă cinci euro bucata, dar spuneau că sunt foarte ieftine, aşa că s-au aprovizionat serios. Au mai luat nişte ouă de găină lucrate manual şi tricouri care erau inscripţionate cu imagini din Sibiu", a spus vânzătoarea unui magazin de suvenire din Piaţa Mare.


Sibienii, nervoşi din cauza biletelor


Faptul ca Federaţia Română de Tenis a decis să scoată la vânzare numai 100 de bilete pentru jocul cu Franţa i-a înfuriat la culme pe sibieni, mai ales că multă lume îşi dorea să-i vadă, în premieră, pe Andrei Pavel şi pe Jo Tsonga "Toţi sunt nişte escroci. Fata mea s-a dus să cumpere bilete, să vadă şi ea meciurile, iar persoana care le vindea le spunea oamenilor să plece acasă că aşteaptă degeaba bilete. Asta, după ce iniţial schimbaseră locul de vânzare al biletelor, aşa că tichete nu au luat decât şmecherii. Ăia de la primărie, federaţie...", a spus cu năduf un taximetrist.


Multe locuri goale


Pentru acest joc cu Franţa, Federaţia Română de Tenis a scos la vânzare doar 100 de bilete, aspect care a generat un scandal imens. Cu toate acestea, destul de multe locuri din Sala Transilvania au rămas ieri libere. De ce? În primul rând pentru că invitaţii FRT nu au dorit să vină la meciuri şi în al doilea rând pentru că destul de multe bilete au ajuns în posesia bişniţarilor. Cu o oră înaintea începerii partidei Hănescu - Gasquet, un bruneţel grăsuţ, îmbrăcat în trening, avea la vânzare nu mai puţin de 15 bilete la întâlnirea de Cupa Davis. Adică, 15% din totalul biletelor scoase la vânzare.

El se "apropia" de victimă doar dacă aceasta nu era îmbrăcată elegant şi o întreba nonşalant dacă nu are un bilet de vânzare. Nu că ar fi vrut să cumpere, ci doar pentru a intra în vorbă cu potenţialul cumpărător şi a-şi oferi astfel serviciile. Preţul unui bilet? 1.000 de lei, în condiţiile în care acesta s-a vândut la oficial cu 30 bucata.


Ţiriac: "Am aşteptat 20 de ani să-i bat"


La partidele din prima zi a întâlnirii din Cupa Davis a asistat şi Ion Ţiriac. Acesta a venit cu doar câteva minute înainte de startul jocului lui Hănescu şi a spus că singura lui dorinţă, înainte să moară, este să mai vadă o dată România în Grupa Mondială. "Eu am venit ca spectator. Nu prea am ce să spun. Sper ca înainte să mor să mai văd o dată România în prima ligă. Dar o să fie foarte greu. Păi eu am aşteptat 20 de ani să-i bat pe francezi... aşa că nu mai e nimic de zis", s-a confesat Ţiriac. În Cupa Davis, Ţiriac a jucat cu Franţa în 1959, 1966 şi 1974 şi abia ultima oară România a reuşit să câştige, scor 3-2, într-un joc desfăşurat la Bucureşti. Deci a aşteptat numai... 15 ani.


Ilie Năstase, 10.000 de euro într-o oră la Roland Garros!


În România, fostul mare jucător de tenis este acuzat tot mai des de management defectuos, dar în Occident, imaginea lui Năstase este nepătată. Aşa se face că, deşi la Bucureşti, presa vuieşte despre faptul ca FRT a cheltuit o avere pentru organizarea jocului din Cupa Davis, francezii sunt imuni la astfel de ştiri. "Pentru francezi, Năstase este un zeu.

Alte ştiri nu-i interesează. Tocmai de aceea presa din Franţa nu a scris nimic despre scandalul iscat în jurul banilor pentru organizarea Cupei Davis. Păi, la Roland Garrosul de acum doi ani, Năstase a primit 10.000 de euro de la sponsorul principal, BNP, pentru ca o oră să se întreţină, la o masă, cu diverşi invitaţi.

El are un loc rezervat în cele mai bune loje, unde de obicei stau oficialităţile statului... iar camerele de luat vederi îl caută tot timpul. Este foarte apreciat", ne-a povestit un apropiat al delegaţiei franceze, care a adăugat că şi Amalia este bine văzută, mai ales că a ajutat nişte familii de români din Hexagon.

>> Am întâlnit un adversar de top, cu un joc solid şi rapid, care s-a mişcat mai bine pe teren
Victor Hănescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite