Prima victorie în Challenge Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata Bucureştiului a învins, pe teren propriu, cu scorul de 32-27 (12-17), echipa franceză Bayonne, reuşind să obţină prima victorie în grupa A a Challenge Cup şi, totodată, să se

Selecţionata Bucureştiului a învins, pe teren propriu, cu scorul de 32-27 (12-17), echipa franceză Bayonne, reuşind să obţină prima victorie în grupa A a Challenge Cup şi, totodată, să se revanşeze pentru eşecul la scor, 10-38, suferit anul trecut în faţa aceleiaşi formaţii.
Întâlnirea disputată pe terenul din Ghencea a oferit un spectacol de calitate, cu dese răsturnări de scor, în care s-au marcat opt eseuri, câte patru de fiecare parte. Dacă reprezentanţii Hexagonului s-au dovedit net superiori în tuşă, ai noştri au compensat prin mobilitatea liniei de treisferturi şi forţa pachetului de înaintare. Pentru Selecţionata Bucureştiului au marcat Dascălu, Tudori, Merşoiu şi Fercu, câte un eseu, trei dintre acestea fiind transformate de Vlaicu, fundaşul stelist reuşind să puncteze şi din două lovituri de pedeapsă. Acesta a fost primul succes obţinut de o echipă românească în faţa uneia franceze în cupele europene din anii 60 încoace, de pe vremea în care Griviţa Roşie şi Dinamo câştigau Cupa Campionilor Europeni. "Astăzi am reuşit să arătăm că formăm o echipă care nu va mai fi codaşă în Challenge Cup. Băieţii s-au mobilizat şi au făcut un joc bun, bineînţeles însă, ca în orice meci, cu inerente greşeli. Mai avem de jucat partide şi vrem să demonstrăm că mai putem face surprize în această competiţie", a declarat antrenorul Marin Moţ. Victoria a adus cinci puncte echipei noastre, inclusiv bonusul de un punct pentru marcarea a patru eseuri. Francezii au primit şi ei două puncte bonus, unul pentru eseurile înscrise şi unul pentru că au pierdut la mai puţin de şapte puncte diferenţă.
În celălalt meci al grupei, echipa engleză Bristol a dispus cu scorul de 11-7 de formaţia galeză Newport. În clasament, Bristol conduce cu 9 puncte, urmată de Newport, cu 6 puncte, Bucureşti, cu 5 puncte şi Bayonne, cu 4 puncte. Următoarea etapă va avea loc pe 8 decembrie, când sunt programate meciurile Newport - Bucureşti şi Bayonne - Bristol.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite