Preţ de campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a concura în noul sezon de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton trebuie să plăteasă nu mai puţin de 335.700 de dolari pentru a primi licenţa de pilot. Prin comparaţie, anul trecut,

Pentru a concura în noul sezon de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton trebuie să plăteasă nu mai puţin de 335.700 de dolari pentru a primi licenţa de pilot. Prin comparaţie, anul trecut, britanicul a plătit puţin peste 2.000 de dolari pentru a putea concura.

Din fericire pentru el, în acest an, McLaren i-a mărit pilotului de culoare salariul, în caz contrar, acesta fiind nevoit să dea ceva mai mult de jumătate din leafă pentru a-şi lua această licenţă. Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, a declarat că organizaţia pe care o patronează a decis să scumpească aceste licenţe din cauza investiţiilor făcute privind creşterea singuranţei piloţilor.

Conform noii formule de calcul, un pilot va plăti o taxă de bază de 15.000 de dolari, la care se adaugă câte 3.000 de dolari pentru fiecare punct adunat. Anul trecut, Hamilton a adunat 109 puncte, la fel ca şi Alonso, dar cu unul mai puţin decât Raikkonen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite