Preşedintele brazilian se teme cel mai mult de Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că în prima fază a votării candidaturilor pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, "Madrid va fi rivalul cel mai periculos pentru Rio de Janeiro şi pentru votul latino-americanilor".

"Casa regală spaniolă poate exercita o anumită influenţă în unele ţări din America Latină", a adăugat preşedintele spaniol, aflat în vizită oficială la Paris, precizând că este încrezător că, totuşi, cele mai multe dintre aceste ţări vor vota Brazilia.

Rio de Janeiro concurează cu Madrid, Chicago şi Tokio pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, decizie care va fi luată prin vot în luna octombrie, la Copenhaga. "Nu se poate spune că Jocurile Olimpice sunt o exclusivitate a ţărilor bogate", a declarat el înaintea unei întâlniri cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, subliniind că ţara sa este singura dintre primele 10 economii ale lumii care nu a organizat vreodată Jocurile Olimpice, precum şi posibilitatea de a fi prima ţară sud-americană în istoria gazdelor acestei competiţii.

Preşedintele brazilian a reamintit impactul pe care le au Jocurile Olimpice în modernizarea unei ţări, citând drept exemple Barcelona în 1992 şi Beijing în 2008

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite