Premii de 15.000 de euro, la Internaţionalele de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară în ultimul deceniu, toţi atleţii de top din ţara noastră vor fi prezenţi la ediţia din acest an a Campionatelor Internaţionale ale României, competiţie ajunsă la ediţia

Pentru prima oară în ultimul deceniu, toţi atleţii de top din ţara noastră vor fi prezenţi la ediţia din acest an a Campionatelor Internaţionale ale României, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 51, care va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul Dinamo.
Din păcate, participarea străină va fi şi de data aceasta destul de modestă, din cele 25 de ţări invitate doar Cipru, Tunisia şi Moldova confirmându-şi prezenţa, în timp ce Ungaria şi Turcia nu au dat încă niciun răspuns. Bugetul competiţiei este de 21.000 de euro, din care 15.000 de euro reprezintă premiile. Câştigătorii tuturor celor 28 de probe din program vor fi recompensaţi cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de euro, iar autorii celor mai bune performanţe, atât la masculin, cât şi la feminin, vor fi premiaţi cu câte 500 de euro. "La anul sper să avem o competiţie mult mai bine populată cu sportivi străini de valoare. Probabil că va trebui să reducem numărul de probe, astfel încât valoarea premiilor să crească. Ar fi un prim-pas spre organizarea unei reuniuni internaţionale puternice", a declarat preşedintele federaţiei, Ilie Floroiu. Concursul reprezintă ultima verificare a atleţilor români înaintea Cupei Europei. Dacă, la masculin, singura problemă este accidentarea triplusaltistului Marian Oprea, echipa feminină se află într-o situaţie delicată: alergătoarea peste garduri Ionela Târlea şi semifondista Maria Cioncan au probleme de sănătate, Elena Iagăr s-a retras, fondista Mihaela Botezan a trecut la maraton, iar aruncătoarea de greutate Elena Hila trebuie să susţină examenul de licenţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite