Premieră: cursă de noapte în Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singapore va fi gazda, timp de cinci sezoane, a unui Mare Premiu, începând cu 2008

Cursa va avea loc în septembrie sau în octombrie, iar contractul ar putea fi prelungit cu încă cinci ani. Piloţii din Formula 1 sunt nemulţumiţi, deoarece consideră că vizibilitatea este redusă.

"Singapore ar putea găzdui prima cursă pe timp de noapte din istoria F1. Va fi unică şi va atrage audienţe uriaşe în Asia, Europa şi Statele Unite", a spus ministrul de stat pentru comerţ şi industrie, S. Iswaran. Marele Premiu din Singapore va avea loc pe drumurile publice din apropierea unui golf, iar designerii au anunţat că toată pista va fi luminată puternic pentru ca piloţii să nu aibă probleme legate de securitate.

Dar mai mulţi piloţi s-au arătat îngrijoraţi de această cursă de noapte, Mark Webber spunând că vizibilitatea va fi foarte mică în cazul în care va ploua. Tot de anul viitor, şi Valencia va organiza un Mare Premiu de F1, care va avea loc în noul port al oraşului. Noua cursă va purta numele de "Marele Premiu al Europei" şi va fi programată spre finalul sezonului. Astfel, Spania va avea de anul viitor două Mari Premii, la Valencia şi la Barcelona.

Massa, al treilea pole-position consecutiv

Astăzi, de la ora 14:55 se va da startul în Marele Premiu al Spaniei, cursă care are loc pe circuitul Cataluniei. Pista este foarte familiară piloţilor, pentru că echipele îşi testează maşinile, în majoritatea cazurilor, aici. Dar, pentru Hamilton, faptul că nu cunoaşte circuitul nu a reprezentat un impediment în a domina antrenamentele, dar nu va pleca în cursă decât de pe locul patru.

În urma şedinţei de calificări de ieri, brazilianul Massa (foto) va sta pe prima poziţie a grilei de start. În urma lui s-a clasat Fernando Alonso, în timp ce de pe trei va pleca Kimi Raikkonen. În clasamentul general, Alonso, Raikkonen şi Hamilton au fiecare câte 22 de puncte, iar o victorie a unuia dintre ei azi i-ar putea clasa pe primul loc şi în ierarhia piloţilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite