Pozzato, câştigător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria în a cincea rundă a Turului Franţei a revenit unui italian. Printre favoriţi, kazahul Vinokourov a căzut şi a pierdut contactul cu liderul Turul Franţei a continuat, ieri, cu

Victoria în a cincea rundă a Turului Franţei a revenit unui italian. Printre favoriţi, kazahul Vinokourov a căzut şi a pierdut contactul cu liderul

Turul Franţei a continuat, ieri, cu un nou traseu printre pădurile din zona central-estică a Hexagonului.

Şi de această dată, am avut de-a face cu câţiva curajoşi care s-au desprins de pluton, francezii Chavanel, Bonnet şi Cheula, cărora li s-a alăturat belgianul Gilbert, distanţându-se odată cu primul sprint.

După căţărarea de la Haul-Folin, Chavanel şi Gilbert au rămas singurii temerari din frunte, dar încercarea lor a durat până cu 12 km înainte de final, când au fost prinşi de pluton.

Primul a ajuns la Autun italianul Filippo Pozzato, după un finiş de mare clasă.

Şi după această etapă, elveţianul Cancellara şi-a păstrat tricoul galben, la 33 de secunde avans faţă de germanul Kloden. Unul dintre favoriţii Turului Franţei, Alexandr Vinokurov a căzut cu 30 de kilometri de final şi a reluat cu greu cursa. Vinokourov a terminat cu un timp slab şi a pierdut contactul cu "grupul tricoului galben" al favoriţilor. Marele Circ continuă astăzi cu etapa a şasea, întinsă pe 199,5 km. Programată între localităţile Semur-en-Auxois, un oraş încântător pentru turnurile sale medievale, şi Bourg-en-Bresse, loc care îmbină perfect construcţiile moderne cu clădirile din epoca renascentistă, etapa se anunţă una liniştită din punct de vedere al traseului, cu doar două ascensiuni de categoria a 4-a.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite