Potec a triumfat in Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A devenit o obisnuinta pentru Camelia Potec, campioana olimpica de la Atena in proba de 200 m liber, de a incepe sezonul de iarna cu un cantonament in strainatate. Pentru al treilea an consecutiv, ea

A devenit o obisnuinta pentru Camelia Potec, campioana olimpica de la Atena in proba de 200 m liber, de a incepe sezonul de iarna cu un cantonament in strainatate. Pentru al treilea an consecutiv, ea a ales ca loc de pregatire Africa de Sud, unde s-a antrenat timp de o saptamana alaturi de colegii ei de la Steaua, Dragos Coman, Valentina Brat si Felix Maestru. Cei patru elevi ai antrenoarei Doina Sava au participat, in perioada 11-13 noiembrie, si la primul concurs din actuala editie a Cupei Mondiale in bazin scurt (25 m), desfasurat la Durban, la care au obtinut trei victorii. Dupa ce in prima zi s-a impus in proba de 800 m liber, Potec a triumfat si la 400 m liber, fiind inregistrata cu timpul de 4:05,32. Pe locurile urmatoare s-au clasat frantuzoaica Alena Popchanka (4:05,51) si poloneza Paulina Barzycka (4:07,71).
A fost premiata cu 3.000 de dolari
In urma acestor succese, Camelia a devenit mai bogata cu 3.000 de dolari, o victorie in Cupa Mondiala fiind premiata cu 1.500 de dolari. O evolutie buna a avut si Dragos Coman, medaliatul cu bronz la Mondialele din 2003 castigand cursa de 1.500 m liber si situandu-se pe locul secund la 400 m liber. Timpul sau la 1.500 m a fost al patrulea ca valoare din intregul concurs, potrivit tabelei internationale de punctaj. In fine, Valentina Brat a ridicat la cinci clasarile pe podium ale sportivilor nostri, ea ocupand locul al doilea la 200 m spate. Inotatorii se intorc astazi in tara, ei urmand sa participe, la sfarsitul saptamanii viitoare, la Campionatele Nationale de la Hunedoara (25-27 noiembrie). Camelia Potec si Dragos Coman nu vor lua startul la Europenele in bazin scurt din luna decembrie, in schimb vor participa la etapele din Europa si America ale Cupei Mondiale, competitie care se va incheia pe 20 februarie, la Bello Horizonte (Brazilia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite