Portughezii, soluţia de avarie pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul lusitan "O Jogo" se declară surprins de noua modă din Liga I, unde sunt importaţi masiv jucători din Portugalia "O Jogo" susţine că interesul portughezilor pentru fotbalul

Cotidianul lusitan "O Jogo" se declară surprins de noua modă din Liga I, unde sunt importaţi masiv jucători din Portugalia

"O Jogo" susţine că interesul portughezilor pentru fotbalul românesc a crescut în ultima perioadă.

"Cluburile din România au găsit o soluţie pentru toate probleme lor: fotbalistul portughez", scrie publicaţia lusitană, care observă că echipele româneşti, fie că se luptă la retrogradare, fie pentru câştigarea campionatului, au cumpărat jucători din Portugalia pe bandă rulantă.

Aşa se face că numărul acestora a ajuns la 27, portughezii fiind mai numeroşi decât fotbaliştii argentinieni, brazilieni sau sârbi.

"În acest sezon, derby-urile bucureştene vor fi interesate şi pentru portughezi, deoarece două dintre cele trei mari echipe vor conta pe jucători lusitani. Rapid are trei portughezi în lot (Vasco Matos, Joao Paulo şi Ricardo Fernandes), în timp ce Steaua are din nou un jucător lusitan (Tiago Gomes), după ce l-a avut şi pe portarul Carlos.

În plus, la eventul realizat de CFR Cluj în sezonul trecut au avut contribuţie şi jucători din Portugalia", notează "O Jogo".

Peseiro şi Teixeira, importuri pe bancă

Cotidianul mai scrie că românii au ajuns să importe şi antrenori lusitani. După Joaquim Teixeira, cel care a trecut pe la Pandurii Târgu Jiu, Jose Peseiro este al doilea tehnician din ţara lui Figo care decide să vină în Liga I. Diferenţa este că Peseiro a ajuns la o echipă care luptă pentru titlu an de an. "Rapid este însă o echipă de tradiţie şi aşteptările sunt altele. Jose Peseiro a fost încântat de ambiţia oficialilor Rapidului şi a promis victorii", a mai subliniat publicaţia citată.

Îl vor şi pe Nuno Assis

Tot "O Jogo" a anunţat ieri că Rapid îl vrea pe Nuno Assis, de la Benfica Lisabona. Mijlocaşul de 30 de ani a fost suspendat timp de un an de zile după un scandal de doping iscat în 2005. Assis a fost depistat pozitiv cu norandrosteron, după un meci între Benfica şi Maritimo Funchal.

Derby-urile bucureştene vor fi interesate şi pentru portughezi
"O Jogo",
cotidian portughez

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite