Portugalia - Olanda, jurnal de front

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A contat şi cearta dintre selecţionerul Marco van Basten şi vedeta Ruud van Nistelrooy, care a încălzit până la final banca de rezerve. După un debut excelent de meci, "portocala mecanică"

A contat şi cearta dintre selecţionerul Marco van Basten şi vedeta Ruud van Nistelrooy, care a încălzit până la final banca de rezerve. După un debut excelent de meci, "portocala mecanică" s-a defectat în minutul 23, când Maniche a înscris singurul gol al partidei. Războiul de abia atunci a început... Cristiano Ronaldo, accidentat, Costinha şi Deco eliminaţi, au fost victimele portughezilor. Figo a aplicat un cap în figura unui adversar, dar a scăpat nesancţionat. "Batavii" nu s-au lasat mai prejos, Boulahrouz şi van Bronckhorst văzând roşu în faţa ochilor. În total, jurnalul de front semnat de arbitrul rus Valentin Ivanov s-a soldat cu 16 cartonaşe galbene şi patru roşii, record absolut într-un meci disputat vreodată la Cupa Mondială.
Scolari: "Este o victorie eroică"
Selecţionerul Portugaliei, Felipe Scolari, omul care în 2002 cucerea titlul mondial cu Brazilia, îşi consideră elevii adevăraţi eroi. "Sunt încântat. Este excepţional ceea ce au făcut jucătorii. Este victoria eroică a unui grup. Această victorie este normală, meritată, chiar dacă a fost cu scandal. Noi ne-am demonstrat capacitatea de a suferi", a spus Scolari. De cealaltă parte, selecţionerul olandez Marco van Basten a dat vina pe duritatea jocului şi pe lipsa de experienţă a elevilor săi. "Este regretabil, în unele momente a fost un meci jalnic. Regretabil este şi faptul că arbitrajul a avut o astfel de influenţă într-un meci atât de important, cu anumite decizii care nu au permis disputarea unei partide frumoase. În acest context, lipsa noastră de experienţă a contat", a spus Van Basten. În sferturi, Portugalia întâlneşte Anglia, fără Costinha şi fără creierul echipei, Deco, victimele luptei cu "portocala mecanică".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite