Poll şi-a dat singur cartonaşul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul arbitru britanic Graham Poll a decis să se retragă din activitate, după partida de campionat de azi dintre Arsenal şi Portsmouth Omul care s-a făcut de râs la ultimul

Controversatul arbitru britanic Graham Poll a decis să se retragă din activitate, după partida de campionat de azi dintre Arsenal şi Portsmouth

Omul care s-a făcut de râs la ultimul Campionat Mondial, eliminând un jucător de-abia după al treilea cartonaş galben, a decis să renunţe la arbitraj.

Conform cotidianului "Daily Mirror", Poll e sătul de presiunea la care e supus de oameni ca managerul lui Chelsea, Jose Mourinho, sau Alex Ferguson (Manchester United). Întreaga suflare fotbalistică a privit şocată desfăşurarea partidei de grupă dintre Australia şi Croaţia (2-2), de la CM din Germania, unde Graham Poll a făcut una dintre cele mai mari greşeli din istoria arbitrajului mondial. Într-un moment în care eliminase deja doi jucători, câte unul de la fiecare echipă, englezul a uitat că două cartonaşe galbene înseamnă eliminare. I-a dat primul galben croatului Simunici în minutul 61 şi pe cel de-al doilea cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar. Jucătorul croat a fost la un pas de a ieşi de pe teren, realizând că urmează şi cartonaşul roşu, însă a renunţat când a văzut că arbitrul a uitat. Australienii au protestat, însă Poll i-a asigurat că Simunici nu avea cartonaş. Pentru ca tot circul să atingă cote nebănuite, imediat după finalul meciului, acelaşi Simunici a protestat violent la adresa arbitrului englez şi a mai primit un galben. De această dată, s-a ales şi cu un roşu, spre amuzamentul spectatorilor. Unul dintre favoriţii pentru a arbitra finala turneului, Poll a fost trimis imediat acasă, unde presa l-a întrebat: "Cît fac doi plus unu, Graham? Cumva trei?".

Contre cu Mourinho

În ultimul timp, acesta a fost ţinta celor de la Chelsea, în special a antrenorului Jose Mourinho. Portughezul poate să răsufle uşurat: Poll a decis să se retragă. "Detestat pentru că vrea mereu să iasă în evidenţă prin arbitrajul său, Poll va da o veste bună suporterilor din Anglia. Nu mai suportă presiunea şi se retrage definitiv", a anunţat "Daily Mirror".

Visam să-mi închei cariera cu o finală de Campionat Mondial. După greşeală de neiertat făcută în meciul dintre Croaţia şi Australia, am realizat că nu o să-mi îndeplinesc niciodată visul"
Graham Poll

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite