Ploieştiul respiră baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Asesoft s-a transformat în marea pasiune a ploieştenilor. Aseară, campioana a dat o lecţie de baschet celor de la Mobitelco (75-64), în urma unei reveniri spectaculoase De când

CSU Asesoft s-a transformat în marea pasiune a ploieştenilor. Aseară, campioana a dat o lecţie de baschet celor de la Mobitelco (75-64), în urma unei reveniri spectaculoase

De când echipa de fotbal Petrolul se zbate în neputinţă, undeva în eşalonul secund, tot timpul propunându-şi promovarea dar rar reuşind acest lucru, baschetul a devenit noua religie a Ploieştiului.

"Sala Sporturilor? Vreţi să mergeţi la meci? Nicio problemă, vă spun imediat cum ajungeţi. Şi eu tot acolo mă duc", este răspunsul pe care îl primim de la un tânăr blond, ce nu pare a avea mai mult de 20 de ani. În acea sală, Olimpia, s-a jucat ieri derbyul Diviziei A la baschet, între CSU Ploieşti şi "U" Mobitelco Cluj Napoca, meci programat să se desfăşoare chiar în etapa a doua.

De îndată ce intri în sală nu se poate să nu observi faptul că aceasta este aproape plină, aproximativ 1500 de oameni venind să vadă campioana României. Apoi, de undeva din spatele unuia dintre panouri, Toni Alexe încă stă cu ochii pe foştii săi coechipieri.

"Am luptat pentru familia mea, pentru oraşul Ploieşti şi pentru România", este mesajul ce însoţeşte fotografia fostului mare baschetbalist. Nu poţi zăbovi prea mult în trecut pentru că imediat eşti adus cu gândul în prezent, când zece majorete întră pe teren iar dansul lor prefaţează marea întâlnire.

Motivul

După meci, îţi dai seama de unde vine fanatismul ploieştenilor. Cu o echipă bazată pe un nucleu de bachetbalişti americani, CSU a revenit spectaculos în meciul de ieri cu Mobitelco, dovedind că e din altă clasă, în comparaţie cu restul echipelor din România.

După ce Mobitelco a dominat primele două sferturi, distanţându-se şi la 15 puncte, Asesoft a întors rezultatul, dând senzaţia că nu se forţează prea mult şi s-a impus în final cu 75-64, spre bucuria favoriţilor, care au plecat mândri spre casele lor. Aveau şi motiv. Dacă treceţi prin Ploieşti uitaţi de fotbal. Baschetul e rege.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite