Pleşan, la Steaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul din Ghencea, Gigi Becali, l-a suflat pe fotbalist de sub nasul lui Dinamo, plătind lui Poli 1,3 milioane de euro, jumătate din sumă urmând să ajungă chiar la echipa

Patronul din Ghencea, Gigi Becali, l-a suflat pe fotbalist de sub nasul lui Dinamo, plătind lui Poli 1,3 milioane de euro, jumătate din sumă urmând să ajungă chiar la echipa campioană.

Evoluţia lui Mihăiţă Pleşan în partida de la Cluj, unde a marcat două goluri, l-a fermecat pe Gigi Becali. Finanţatorul s-a alarmat când a văzut la televizor ştirea că Dinamo l-a acontat pe timişorean. Latifundiarul a pus mâna pe telefon şi a vorbit cu antrenorul Hagi, dar şi cu Mirel Rădoi: "Mă mai sfătuiesc şi cu el, că e căpitanul echipei, nu?". Având în vedere că Pleşan este unul dintre favoriţii săi, Hagi şi-a dat acordul imediat.

Becali a intrat pe fir şi l-a deturnat pe fotbalist spre Ghencea.

Dimineaţa, însă, avea să aducă o surpriză neplăcută pentru stelist. Dinamo a oferit mai mult, iar Pleşan era cu un pas în Şoseaua Ştefan cel Mare. "M-a cam supărat cu treaba asta, că a făcut licitaţie. Dar m-am gândit că e dreptul lui să ceară mai mult", a spus Becali.
Pleşan i-a transmis finanţatorului că la sume egale va alege Steaua. "Când am auzit asta, i-am zis că îi dau 20.000 de euro în plus", a precizat şeful din Ghencea.

Astfel, Pleşan împreună cu soţia a părăsit sediul BkP din Bucureşti, unde oficialii dinamovişti negociau cu şeful lui Poli, Marian Iancu, şi s-a dus la palatul latifundiarului din Aleea Alexandru. După o nouă discuţie cu Becali, Pleşan a semnat un contract pe cinci ani.
"Am ales cu sufletul să vin la Steaua. Sunt sigur că o să mulţumesc pe toată lumea.

Acum doi ani am greşit că nu m-am dus la Steaua, dar am reparat această greşeală", au fost primele cuvinte ale noului stelist. Finanţatorul Stelei a mai spus că în vizor se afla şi mijlocaşul lui FC Vaslui, Ljiubinkovici, şi n-a exclus ca sârbul să ajungă, în viitor, în Ghencea. Transferul lui Pleşan la Steaua l-a costat pe Gigi Becali 1.3 milioane de euro, jumătate din sumă urmând să ajungă la Dinamo, club care deţinea jumătate din drepturile jucătorului. Finanţatorul Stelei s-a laudat că oferta sa a fost cu 20.000 de euro mai mare decât a grupării din Ştefan cel Mare.

Atac la Dinamo

Gigi Becali a avertizat Dinamo că va avea viaţă grea în ceea ce priveşte transferurile.
"O să le dau tun după tun celor de la Dinamo. Cum or să vrea un jucător, pac, o să-l iau. Pleşan era piesa de care aveau ei nevoie, dar şi noi, şi cum să-l ratez eu", a mai adăugat satisfăcut Becali, care l-a ironizat pe directorul executiv dinamovist, Cristi Borcea: "Trebuie să se obişnuiască să fie egal cu noi, adică să fie arbitrat corect. Dacă ar spune el ce ştie, ar declanşa un scandal mai mare decât Moggi. Dar nu spune nimic, pentru că ar afecta foarte mult pe Dinamo", a precizat Becali.

Am ajuns la o echipă mare. Vreau tot ce vrea Steaua, să ajung în grupele Ligii Campionilor şi să câştig Cupa şi titlul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite