Plecarea lui Stoicikov, sărbătoare în toată Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tehnician al echipei ŢSKA Sofia, Plamen Markov, are cele mai mari şanse să preia naţionala Bulgariei. Tamaş l-a salutat ieri pe Hristo la primul antrenament Plecarea lui Hristo

Fostul tehnician al echipei ŢSKA Sofia, Plamen Markov, are cele mai mari şanse să preia naţionala Bulgariei. Tamaş l-a salutat ieri pe Hristo la primul antrenament

Plecarea lui Hristo Stoicikov de la timona echipei naţionale de fotbal a Bulgariei a fost primită cu ovaţii de majoritatea jurnaliştilor de la sud de Dunăre. "Cară-te!", a titrat cotidianul de sport "Meridian match". Ziarul subliniază faptul că Stoicikov şi-a dat demisia prin telefon şi "a semnat" cu un SMS renunţarea la funcţie către preşedintele federaţiei, Borislav Mihailov, după care a ajuns la un acord cu Celta Vigo.

Fosta glorie a bulgarilor continuă să acuze atmosfera proastă de la naţională. "Eu nu mi-am dat demisia", a spus Stoicikov. "Este vorba despre o înţelegere între mine şi Bobo Mihailov (n.r. - preşedintele federaţiei). Atmosfera din jurul echipei este negativă, anormală. Din cauza asta am plecat", susţine noul antrenor al Celtei. În schimb, Mihailov susţine varianta cererii de demisie, care ar fi fost aprobată de el însuşi şi de Comitetul Executiv al federaţiei. Preşedintele federaţiei susţine că, într-adevăr, ar fi vorbit de trei ori cu Hristo pe mobil, dar că nu a reuşit să-l facă să renunţe la demisie.

"A plecat ca un şobolan"

Nu toată lumea a încercat să-l convingă pe Stoicikov să rămână. Cunoscutul comentator sportiv Krum Savov, de la "Nova TV", chiar a început comentariul său cu cuvintele: "Ţin să salut toţi bulgarii, ei au de ce să fie fericiţi. Stoicikov a plecat, acum avem ceva şanse să ne calificăm la Europene. A părăsit echipa ca un şobolan, nu ca un adevărat căpitan de navă." Cotidianul "Telegraf" titrează pe prima pagină "Adio, Iţo!", aşa cum este poreclit Hristo în Bulgaria, şi scrie: "Era timpul! Stoicikov, în sfârşit, a luat o decizie corectă. A plecat! Până şi acest lucru l-a făcut în acel stil propriu - <> ". Ziarul "7 Zile Sport" comentează faptul că toata suflarea fotbalistică din Bulgaria a fost şocată de ştirea demisiei. "Tema sport" consideră că "Stoicikov lasă căruţa-n râpă".

Înlocuitorul va fi anunţat pe 25 aprilie

Federaţia a decis ca noul antrenor al Bulgariei să fie instalat pe 25 aprilie, când va avea loc şedinţa Comitetului Executiv. Favorit se anunţă a fi Plamen Markov, fostul antrenor al lui ŢSKA Sofia, care a fost la cârma naţionalei Bulgariei la Europenele din 2004, din Portugalia. Printre candidaţi se mai numără Krasimir Balakov, acum antrenor la Grashopper Zurich, Dimităr Penev, legendarul antrenor din "epoca de aur" a fotbalului bulgar, şi Stanimir Stoilov, momentan pe banca liderului Levski Sofia. Totuşi, nu este exclus ca la cele două meciuri cu Belarus, din luna iunie, naţionala Bulgariei să fie condusă de o echipă intermediară, formată din Markov şi Stoilov.

În Spania, la fel de optimist

Stoicikov a fost prezentat ieri ca noul antrenor al lui Celta Vigo, locul 18 în Primera Division. "Sunt pregătit şi optimist, iar speranţa mea este să avem rezultate pozitive şi să scăpăm de retrogradare", a spus bulgarul, care a semnat un contract valabil un sezon şi jumătate. Stoicikov a fost întâmpinat pe aeroport de directorul sportiv al lui Celta, Felix Carnero, şi de mulţi fani spanioli.

"Jucătorii trebuie să facă unele sacrificii şi să se antreneze foarte bine în fiecare zi. Nu trebuie să ne gândim că suntem la doar două puncte de ultimul loc, ci trebuie să ne gândim numai la victorie în fiecare meci", a mai spus noul antrenor al Celtei. Legitimat la echipa din Vigo, fundaşul român Gabriel Tamaş a făcut deja cunoştinţă cu noul său antrenor, fost adversar în preliminariile pentru Euro 2008.

"A venit şi a strâns mâna cu fiecare dintre noi, n-am avut timp să discutăm. A fost primit bine, pentru că are un renume în Spania de pe vremea când evolua la FC Barcelona. Sper să-şi facă treaba şi să evităm retrogradarea", a declarat Tamaş.

Nu pot să comentez. Trebuie să găsim un alt antrenor cât mai repede.
Dimităr Berbatov
atacant Tottenham

Sunt surprins. Este decizia lui. Trebuie să o respectăm. Şansele mele să preiau naţionala? Egale cu acelea de a ajunge pe Marte.
Dimităr Penev
fost selecţioner al Bulgariei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite