Platini, adeptul finalelor de cupe europene în Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UEFA, Michel Platini, intenţionează să mute cât mai multe finale de cupe europene în ţările din Estul Europei, în acest fel încercând să ajute cluburile din această zonă

Preşedintele UEFA, Michel Platini, intenţionează să mute cât mai multe finale de cupe europene în ţările din Estul Europei, în acest fel încercând să ajute cluburile din această zonă să crească.

În plus, oficialul îşi respectă astfel şi promisiunile făcute celor din Est, care l-au votat la alegerile pentru preşedinţia forului european de fotbal.

"Desemnarea Moscovei drept gazdă a finalei Ligii Campionilor de anul viitor poate să fie văzută drept o dovadă de încredere pentru partea estică a continentului, şi să dovedească faptul că şi acolo se pot găzdui competiţii majore. Poate că nu ar fi fost la fel ca găzduirea finalei de către Capitala României sau Bulgariei, cel puţin pentru moment, dar intenţia UEFA este de a încerca să facă Europa mai cuprinzătoare", se arată într-un comentariu Reuters.

Răsăritul contraatacă

Ultima echipă din Estul Europei care a reuşit să ajungă în fazele superioare ale Ligii Campionilor a fost Dinamo Kiev, în 1999, dar în urmă cu doi ani ŢSKA Moscova a reuşit să câştige Cupa UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite