Piţurcă şi problemele lui eterne cu Justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul e târât în tribunal, în calitate de pârât, de către Viktoria Blohina, într‑un proces privind paternitatea fiului ei, Edan. Nu e prima dată când Piţi calcă pe bec.

Victor Piţurcă a început anul 2012 cu stângul. Viktoria Blohina, femeia cu care antrenorul ar fi avut o relaţie extraconjugală timp de mai mulţi ani, l-a dat în judecată pe selecţioner.

Viktoria a solicitat ca instanţa să constate că Piţi e tatăl copilului ei, Edan Petru, în vârstă de patru ani. Cererea a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 5, la data de 27 decembrie, iar procesul urmează să înceapă efectiv la 2 februarie. Piţurcă n-a recunoscut niciodată relaţia cu Blohina. Nu e pentru prima oară când tehnicianul de 55 de ani are de-a face cu justiţia. „Adevărul" trece în revistă toate celelalte probleme pe care le-a avut Piţi de-a lungul anilor.

Trimis în judecată în „Dosarul Valiza"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost acuzat că la finalul sezonului 2007-2008 a încercat să dea suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor echipei Universitatea Cluj ca să-i motiveze să împiedice CFR-ul, grupare cu care Steaua se bătea la titlu.

Cazul a ajuns în atenţia celor de la DNA, iar numele lui Victor Piţurcă a fost împlicat şi el. Actualul selecţioner e acuzat de favorizarea infractorului, întrucât a semnat un act prin care susţine că suma de 1,7 milioane de euro era de fapt destinată unei tranzacţii imobiliare, şi nu pentru motivarea fotbaliştilor de la „U". Între timp, cazul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Interminabilul litigiu cu Adrian Mititelu   

Dat afară în ianuarie 2011 de la Universitatea Craiova, Victor Piţurcă a reuşit să obţină daune de şapte milioane de euro de la Adrian Mititelu, conform unei decizii a Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF. Totuşi, Mititelu continuă războiul cu Piţurcă şi în instanţe, demersurile sale în acest sens fiind şi motivul pentru care Universitatea a fost dezafiliată de către Comitetul Executiv al FRF. „Piţurcă e un infractor turbat. Va face ani grei de puşcărie pentru ce mi-a făcut", a declarat Mititelu.  

A fost Prins în timp ce trişa la cazinou

În septembrie 2002, Piţurcă a fost filmat şi prins într-un cazinou din Bucureşti, în timp ce trişa la pocher, cu ajutorul unui dispozitiv electronic ascuns într-un pachet de ţigări. Selecţionerul a scăpat însă uşor. Managerii cazinoului n‑au depus plângere la poliţie, ci s-au rezumat să-i reţină lui Piţi suma de 170.000 de dolari, pe care o câştigase în seara în care i-a fost organizat flagrantul. În plus, tehnicianului i s-a interzis, ulterior, accesul în cazinoul respectiv.
„Ce a făcut Piţurcă la cazinou n-a făcut nimeni în ţara asta, e dat naibii. A pus o cameră de filmat într-un pachet de ţigări, toate cărţile pe care le vedea dealerul, le vedea şi el. Îi comunica cineva din maşină, care avea computer, ce cărţi vin. Aşa e, ca în James Bond. Eu n-am avut tupeu s-o fac, a făcut-o el", l-a lăudat Gigi Becali. 

Riscă să-şi piardă din avere

Victor Piţurcă e departe de a fi un om sărac. Astfel, micuţul Edan Petru ar avea ce să moştenească, în cazul în care Justiţia îi va da dreptate mamei sale. Piţi câştigă 35.000 de euro pe lună, ca antrenor al primei reprezentative, dar deţine şi peste 100 de hectare de teren, în Bucureşti şi Oltenia.

A stat o lună la pârnaie

Pasiunea pentru jocurile de noroc putea să-i fie fatală lui Victor Piţurcă în „Epoca de Aur". La 17 decembrie 1981, în jurul orei 2.00, cu ocazia unei razii a Miliţiei în cartierul „9 Mai" din Târgu-Jiu au fost surprinşi în flagrant, jucând barbut, şase inşi, printre care şi Victor Piţurcă. La 25 de ani, Piţi juca la FC Olt Scorniceşti şi era recunoscut ca fiind un „jucător de pocher, barbut şi table pe sume fabuloase, pe raza municipiului Târgu-Jiu", conform rechizitoriului procurorilor.

Cei şase au fost judecaţi în regim de urgenţă la 18 decembrie 1981, alegându‑se cu câte şase luni de închisoare. Procesul a fost public şi s-a ţinut în sala cinematografului „23 August" din Târgu-Jiu, în prezenţa unei asistenţe numeroase. În apărarea sa, Piţi a invocat că e „fotbalist de valoare".

Constantin Păducel, din comuna gorjeană Drăgoteşti, susţine că el l-a iniţiat pe actualul selecţioner în tainele barbutului. „Jucam în diverse locuri din Târgu-Jiu, dar şi la Râmnicu Vâlcea, unde ne găzduia Mitică Dragomir. În puşcărie, Piţi avea pe hainele vărgate numărul 328. A stat două săptămâni în arestul Miliţiei şi alte două săptămâni în Penitenciarul Craiova. Apoi l-au scos comuniştii. Când a fost eliberat, a jucat tuns la zero împotriva Universităţii Cluj", şi-a reamintit Păducel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite