Piţurcă: "Privesc fiecare etapă din Bundesliga"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul susţine că nu este mulţumit de randamentul lui Sergiu Radu, Vlad Munteanu şi Albert Streit şi de aceea nu-i convoacă Criticat în ultima perioadă pentru neselecţionarea

Selecţionerul susţine că nu este mulţumit de randamentul lui Sergiu Radu, Vlad Munteanu şi Albert Streit şi de aceea nu-i convoacă

Criticat în ultima perioadă pentru neselecţionarea românilor care evoluează în prima ligă germană, Victor Piţurcă rămâne fidel principiilor sale şi lasă de înţeles că fotbalişti precum Sergiu Radu, Vlad Munteanu sau Albert Streit nu vor ajunge la naţională prea curând.

Laudele la adresa lui Sergiu Radu şi Vlad Munteanu, ambii cu şapte goluri până acum în Bundesliga, au inundat paginile ziarelor din Germania şi din România. De asemenea, desemnarea neamţului de origine română Albert Streit drept cel mai bun mijlocaş de bandă din Bundesliga a stârnit vâlvă, însă nu de ajuns pentru a-l convinge pe Victor Piţurcă să ia în calcul selecţionarea la naţională a celor trei jucători. Fidel actualului nucleu de la reprezentativă, acesta îşi explică alegerile. "În cazul acestor jucători trebuie să mă repet: este vorba de criteriul valoric. Sergiu Radu dădea multe goluri şi în România, dar atunci voi, ziariştii, nu l-aţi ridicat în slăvi. Ce ar trebui să fac? După fiecare perioadă bună la echipa de club, gata, să-i chem la naţională? Am fost acuzat că nu le urmăresc evoluţiile. Nu e adevărat. Privesc fiecare etapă din Bundesliga. Asta înseamnă să fii selecţioner la naţională, să urmăreşti jucătorii. Dacă eram la club, aveam antrenamente în fiecare zi. Cum nu pot face aşa ceva, mă ocup de monitorizare", ne-a declarat Piţurcă. Acesta spune că nu l-ar afecta o eventuală convocare a lui Albert Streit la naţionala Germaniei: "Pe Streit îl ştiu de un an şi jumătate, când am primit patru casete cu evoluţiile lui. Nu am considerat că merită să fie selecţionat. Îl urmăresc în continuare. Dacă germanii îl vor, eu îi urez succes. Nu cred că o să ajung să regret că nu l-am chemat la naţionala României, decât dacă se schimbă şi, să zicem, ajunge într-un an un superjucător".

Streit a ratat şi Germania

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a anunţat ieri lotul cu care va aborda amicalul de miercuri cu Elveţia. Deşi era creditat pentru prima oară cu şanse mari de a fi chemat, Albert Streit nu s-a aflat pe listă. Altfel, conform site-ului oficial al clubului Dinamo, Lobonţ, Ştefan Radu şi Claudiu Niculescu sunt cei trei jucători ai liderului Ligii 1 pe care Piţurcă i-a selecţionat pentru amicalul României cu Italia, programat miercuri, de la ora 22.00. Până acum, s-au vândut deja 12.000 din cele 15.000 de bilete pentru acest meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite