Piţurcă: "Nici cu Olanda nu jucăm la Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de fotbal va disputa la Timişoara următorul meci din preliminariile Euro 2008, cu Slovenia, din 6 iunie 2007 Federaţia Română de Fotbal a anunţat ieri că partida

Naţionala de fotbal va disputa la Timişoara următorul meci din preliminariile Euro 2008, cu Slovenia, din 6 iunie 2007

Federaţia Română de Fotbal a anunţat ieri că partida România-Slovenia se va juca pe Stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că această decizie a fost luată împreună cu jucătorii şi că naţionala vrea să joace în cât mai multe oraşe din ţară. Piţi exclude posibilitatea ca meciul cu Olanda să se joace la Bucureşti. În aceste condiţii, Craiova e favorită pentru a găzdui întâlnirea cu selecţionata lui Van Basten.

- Domnule Piţurcă, cum s-a decis ca meciul cu Slovenia să fie jucat la Timişoara?
- Am ales acest oraş pentru că vrem să mergem în toate zonele, cel puţin acolo unde există condiţii pentru naţională. A contat foarte mult că suporterii de acolo sunt formidabili. Merită să aibă naţionala în oraşul lor. În plus, condiţiile sunt excelente şi au fost mulţi jucători care şi-au exprimat dorinţa de a merge acolo.

- Ce alte oraşe mai aveţi în vizor?
- Momentan, sunt destul de puţine. Condiţiile ne permit să jucăm doar la Constanţa, Bucureşti, Craiova, Piatra-Neamţ şi Timişoara. Pe viitor luăm în calcul şi Clujul, şi Iaşiul, de unde am primit promisiuni că vor exista lucrurile de care avem noi nevoie.

- Pentru returul cu Olanda din octombrie, vă întoarceţi în Bucureşti?
- Nu, nici nu se pune problema. Nu iau în calcul această soluţie din cauza rivalităţilor de acolo, care creează o atmosferă ostilă naţionalei. Mergem numai unde suntem respectaţi şi doriţi.

Cu Olanda, la Craiova?

Cel mai probabil, Mutu şi compania vor întâlni, pe 13 octombrie 2007, naţionala Olandei la Craiova. Tricolorii au jucat deja în aceste preliminarii la Constanţa (cu Bulgaria), la Bucureşti (cu Belarus), la Piatra-Neamţ (cu Luxemburg) şi vor juca la Timişoara cu Slovenia. Astfel, dacă, după spusele lui Piţurcă, Bucureştiul iese din calcul pentru partida cu batavii, Craiova devine singura destinaţie plauzibilă. Ultimul meci disputat pe "Ion Oblemenco" a avut loc în 2004, când România a învins Macedonia, scor 2-1, într-o partidă din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2006.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite