Piţurcă: "Mutu, realizare formidabilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul laudă decizia "Briliantului", care s-a lăsat de fumat de o lună. În schimb, Piţi nu este de acord cu Chivu şi Lobonţ: "Fumează ca şerpii!" Cele şase puncte obţinute

Selecţionerul laudă decizia "Briliantului", care s-a lăsat de fumat de o lună. În schimb, Piţi nu este de acord cu Chivu şi Lobonţ: "Fumează ca şerpii!"

Cele şase puncte obţinute din "dubla" cu Slovenia îi ajută pe tricolori să se menţină favoriţi în lupta pentru calificarea la Campionatul European de la anul. Selecţionerul Victor Piţurcă a spus că a vorbit deja cu jucătorii despre această variantă şi admite că naţionala va ţinti cel puţin semifinalele competiţiei.

Invitat în cadrul emisiunii "Naşul" de la B1 TV Piţurcă a vorbit deschis despre echipa naţională, despre problemele pe care le are la lot, dar şi despre viitor. Piţi admite că, momentan, la echipa naţională este o criză de mijlocaşi: "Rădoi abia se reface după accidentare, Ovidiu Petre nu a mai evoluat la echipa sa de club, Cociş este şi el accidentat, Dică, de asemenea, revine după o perioadă de inactivitate, deci iată, sunt probleme. De aceea, l-am folosit pe Chivu pe post de mijlocaş cu Slovenia, la Timişoara".

Probleme sunt şi în defensivă: "Dacă la mijloc sper să se refacă băieţii, în schimb în apărare e mai dificil. Tamaş este suspendat pentru meciul din Belarus, Ghionea a fost şi el serios accidentat şi îşi va reveni mai greu, aşa că mă pot baza doar pe Goian şi Chivu". În schimb, antrenorul este mulţumit de schimbarea atitudinii lui Mutu: "Este un alt om. S-a schimbat complet, iar acest lucru se vede şi în jocul lui. În plus, de o lună s-a lăsat şi de fumat. Este o realizare formidabilă pentru el. Chivu şi Lobonţ însă fumează în continuare ca şerpii. Eu le-am spus că nu fac bine. Uitaţi-vă la Johan Cruyff, care acum nu mai antrenează din cauza fumatului. Olandezul fuma şi la WC, cu maseurii după el".

Felicitat telefonic de Băsescu

Selecţionerul este convins că tricolorii se pot bate de la egal la egal cu orice naţională de top din lume şi priveşte încrezător viitorul apropiat al echipei. "Chiar am vorbit cu jucătorii despre o eventuală calificare la Euro. Vreau să obţinem cât mai mult". Prestaţia naţionalei nu a rămas indiferentă preşedintelui României:

"După meciul de la Celje, am vorbit cu Traian Băsescu, prin intermediul telefonului lui Mitică Dragomir. Preşedintele ne-a felicitat şi ne-a lăudat".

Amicalul cu Turcia, pe Ghencea

Deşi nu s-a stabilit încă stadionul care va găzdui partida cu Olanda, se pare că acesta va fi Ghencea. O decizie finală se va lua după amicalul România - Turcia, programat pe 22 august. "Pentru că nu vom avea multe zile, am ales Bucureştiul. Iniţial am vrut să jucăm pe <> , dar am renunţat după ce am văzut că nici ei nu vor juca acolo în Ligă. Probabil, vom juca pe Ghencea, fiind un amical tare şi având nevoie de tribune arhipline", a spus Piţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite