Piţi face trei schimbări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru returul de miercuri, de pe Bega, selecţionerul se gândeşte să menajeze mai mulţi jucători Selecţionerul şi-a păstrat însă imaginea de "ice man" şi după această victorie.

Pentru returul de miercuri, de pe Bega, selecţionerul se gândeşte să menajeze mai mulţi jucători

Selecţionerul şi-a păstrat însă imaginea de "ice man" şi după această victorie. "Nea Piţi, vă rog un autograf şi o poză, dar zâmbiţi, vă rog, că niciodată nu v-am văzut într-o astfel de ipostază", l-a interpelat o suporteriţă la Celje.

Piţi a acceptat să pozeze, dar, evident, niciun muşchi de pe faţa sa nu s-a clintit. Rezultatul final îl face pe antrenor să privească încrezător spre viitor. "A fost mai greu decât mă aşteptam. Ne-am îndeplinit deocamdată doar jumătate din obiectivul propus pentru aceste două întâlniri". Verva selecţionerului s-a simţit şi atunci când a fost întrebat dacă se va mulţumi la Timişoara cu un egal, după ce anterior declarase că s-ar mulţumi şi cu patru puncte din cele două partide. "Au fost aşa declaraţii pentru presă. Din start, eu nu m-am gândit decât la cele şase puncte". Partida a avut însă şi momente care l-au iritat pe selecţioner.

"Am primit un gol pe final pe un moment clar de lipsă de concentrare. Şi nu este prima oară când gafăm astfel. S-a mai întâmplat şi cu bulgarii". Gabi Tamaş şi Bănel Nicoliţă au înscris sâmbătă primele lor goluri în tricoul tricolorilor. "Mă bucur nespus pentru că am marcat. De acum se vede tot mai bine Euro 2008. Dedic reuşita familiei. În rest, ce să mai zic? E bine că ne-am răzbunat pe sloveni", a spus stelistul, vizibil emoţionat.

"Sunt fericit pentru că am câştigat. Acum însă trebuie să batem şi la Timişoara pentru a nu da cu piciorul şansei pe care ne-am creat-o aici", a spus şi Tamaş.

Dorel Stoica şi Gabi Mureşan, apreciaţi

Cei doi au evoluat dezinvolt, fără trac, mai ales Stoica. Totuşi, olteanul a trebuit să părăsească gazonul în minutul 78 din cauza unei accidentări. "Dacă echipa cu cei doi în teren a câştigat, înseamnă că implanturile au reuşit. Dorel Stoica chiar a evoluat foarte bine, chiar dacă a avut probleme medicale". "A avut crampe musculare din cauza oboselii", a completat şi Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF.

Daniel Niculae, noul Vlădoiu din naţională

La scorul de 2-0 pentru România, Victor Piţurcă a făcut o schimbare post pe post. L-a scos pe Marica, destul de şters, şi l-a introdus pe Niculae, vârful lui Auxerre. Din păcate pentru el, ex-giu leşteanul nu a reuşit să se evidenţieze decât printr-un cartonaş roşu, primit în minutul 80 după o altercaţie cu Cesar. De altfel, ambii jucători au plecat forţat mai devreme la cabine. Statistica spune că Vlădoiu şi Niculae au cele mai rapide eliminări din istoria tricolorilor.

"Roşul" fostului rapidist după numai patru minute petrecute pe teren concurează cu "isprava" lui Jean Vlădoiu de la Mondialul din 1994 care a petrecut aceeaşi perioadă pe teren între minutele 70 şi 74. Precedenta eliminare rapidă a unui "tricolor" a fost cea a lui Zoltan Crişan care a părăsit terenul după 9 minute în România - Spania din 1979. Meciul de la Celje a consemnat debutul în prima reprezentativă a lui Gabriel Mureşan, care a devenit al 737-lea fotbalist care a îmbrăcat tricoul naţionalei. România a disputat în Slovenia a 20-a partidă consecutivă în deplasare fără înfrângere în preliminariile pentru Campionatul European. Ultimul eşec pe teren străin s-a înregistrat pe 12 septembrie 1990, în Scoţia!

Tricolorii, plini de vânătăi

Slovenii au jucat extrem de dur, acumulând rapid, în prima parte, cinci cartonaşe galbene. "Suntem plini de vânătăi. Slovenii au intrat pe teren chitiţi să joace dur. Nu s-au calmat nici după ce au luat mai multe <> şi ne-au lovit până la finalul meciului", ne-a spus Tamaş, completat de Piţurcă: "Aproape toţi jucătorii s-au plâns de accidentări. Sper ca până la ora meciului de la Timişoara ele să fie rezolvate". Tocmai din această cauză, la care se mai adaugă şi eliminarea lui Niculae, nu este exclus să mai intervină modificări. "Probabil vor fi două-trei noutăţi", a conchis selecţionerul.

TVR 1 a fost lider de audienţă

Televiziunea publică n-a avut adversar sâmbătă seară, când a fost lider incontestabil de audienţă în timpul partidei. Meciul a fost urmărit de 3.610.000 de persoane la nivel naţional, înregistrânduse un rating mediu de 16,2% şi o cotă de piaţă de 45,1%. Postul naţional a fost lider şi la nivel urban şi comercial cu 15,1%, respectiv 12,6% rating mediu. În celălalt meci al grupei G, Bulgaria s-a impus lejer contra Belarusului, chiar la Minsk, scor 2-0.

Grupa G

S-au disputat partidele
Slovenia - România 1-2
Albania - Luxemburg 2-0
Belarus - Bulgaria 0-2
Olanda a stat

Clasament
1. România 6 4 2 0 12-4 14p
2. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
3. Bulgaria 6 3 3 0 9-3 12p
4. Belarus 6 2 1 3 9-13 7p
5. Albania 6 1 3 2 5-6 6p
6. Slovenia 6 1 1 4 5-10 4p
7. Luxemburg 6 0 0 6 1-11 0p

Urmatoarele partide
Miercuri 6 iunie 2007: România - Slovenia; Luxemburg - Albania; Bulgaria - Belarus Olanda va sta

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite