Piţi, tot supărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul s-a enervat pe doi cameramani care au filmat cum tricolorii ieşeau din hotel. A anulat conferinţa de presă, dar apoi, după antrenament, a discutat în treacăt cu jurnaliştii

Selecţionerul s-a enervat pe doi cameramani care au filmat cum tricolorii ieşeau din hotel. A anulat conferinţa de presă, dar apoi, după antrenament, a discutat în treacăt cu jurnaliştii

Războiul psihologic dintre cele două reprezentative, ale României şi Sloveniei, este în plină derulare. După ce slovenii au spus că n-au auzit de tricolori, replica românilor nu a întârziat: "Nu este nicio problemă. După meci, cu siguranţă vor şti de noi".

Ziua de ieri a început cu nervi pentru selecţionerul Victor Piţurcă. Tehnicianul a fost deranjat nevoie-mare din cauza unor cameramani şi a câtorva fotoreporteri care au avut "neobrăzarea" să filmeze sau să fotografieze cum fotbaliştii naţionalei parcurgeau cei şase metri care despărţeau ieşirea din hotelul Domina de autocar. Furios, Piţurcă a anunţat că nu va mai susţine conferinţa de presă. Totuşi, la finalul şedinţei de pregătire, selecţionerul a mai lăsat încă o dată de la el şi le-a mai făcut o favoare reprezentanţilor mass-mediei. "Ne aşteaptă un meci foarte greu. Cine va avea şansa de partea sa va câştiga. Dar pe mine nu mă interesează decât victoria. În cel mai rău caz, un egal", ne-a spus selecţionerul. Acesta a comentat şi declaraţiile slovenilor, care au spus că vor juca agresiv. "Slovenii sunt agresivi, asta e clar. De fapt, aşa este naţia lor. Sunt foarte bine pregătiţi din punct de vedere fizic". Deşi nu s-a decis încă asupra formulei de start, selecţionerul a recunoscut că foarte probabil îl va titulariza pe craioveanul Dorel Stoica. "Este o problemă, pentru că jucătorii au acumulat multă oboseală după un sezon epuizant. Sper însă că vor juca bine".

Nu se gândesc la revanşă

"Dubla" cu Slovenia, din toamna lui 2001, în urma căreia tricolorii au ratat calificarea pentru Campionatul Mondial din Coreea de Sud şi Japonia, pare a fi fost deja uitată de tricolori. Dacă majoritatea fotbaliştilor noştri au preferat să nu mai comenteze pe seama acelui eşec, în schimb Codrea a replicat: "Vrem să nu ne mai gândim, mai ales că între timp au apărut mulţi jucători noi în echipa naţională. Ne gândim, evident, să câştigăm acum la Celje, dar cu siguranţă nu va fi vorba de nicio răzbunare".

- Victor Piţurcă se va afla pentru a 40-a oară pe banca tehnică a României de-a lungul celor două mandate. Bilanţul său este: 24 de victorii, 10 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj: 68-22. Se află pe locul 5 într-o ierarhie all-time a selecţionerilor români.

- Cristian Chivu va fi pentru a 25-a oară căpitan al naţionalei, depăşindu-l astfel pe Emerich Vogl, şi situându-se pe locul 5 într-o ierarhie all-time, având înaintea sa doar fotbalişti din epoca modernă a fotbalului românesc: Hagi, Ştefănescu, Dinu şi Gh. Popescu.

S-au mai disputat

România - Bulgaria 2-2
Albania - România 0-2
România - Belarus 3-1
Olanda - România 0-0
România - Luxemburg 3-0

Grupa G

1. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
2. România 5 3 2 0 10-3 11p
3. Bulgaria 5 2 3 0 7-3 9p
4. Belarus 5 2 1 2 9-11 7p
5. Slovenia 5 1 1 3 4-8 4p
6. Albania 5 0 3 2 3-6 3p
7. Luxemburg 5 0 0 5 1-9 0p

Partidele de azi
Slovenia - România; Albania - Luxemburg; Belarus - Bulgaria

6.06.2007: România - Slovenia; Luxemburg - Albania; Bulgaria - Belarus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite