Piţi, pe cine alegi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul nu pare decis cu cine va juca diseară cu Olanda, pe dreapta având de ales între Ogăraru şi Petre Marin, iar în atac, între Marica şi Daniel Niculae. Din trupa lui Van Basten va

Selecţionerul nu pare decis cu cine va juca diseară cu Olanda, pe dreapta având de ales între Ogăraru şi Petre Marin, iar în atac, între Marica şi Daniel Niculae. Din trupa lui Van Basten va lipsi sigur portarul Van der Sar.

România joacă diseară (ora 20.15, TVR1) meciul care îi poate asigura, în mare măsură, calificarea la Campionatul European de anul viitor. Elevii lui Piţurcă întâlnesc Olanda, în derby-ul grupei G, din postura de lider al grupei şi la egalitate de puncte cu batavii. În faţa unui test atât de important, Piţurcă pare mai prudent ca niciodată şi admite că nici nu se gândeşte să rateze turneul din Elveţia şi Austria.

În cele 15 minute de antrenament deschise publicului ieri, echipa de titulari a naţionalei, în maiouri verzi, i-a inclus pe Ogăraru şi Daniel Niculae, dar şi o linie mediană cu Ovidiu Petre, Codrea şi Chivu, căpitanul fiind folosit ca mijlocaş la închidere.

Totuşi, nu se ştie sigur dacă primul 11 se va păstra şi pentru meciul din această seară. Piţurcă a admis că încă nu s-a hotărât în privinţa a două dintre posturile echipei. Deşi nu a precizat care sunt acestea, se pare că Ogăraru ar putea fi înlocuit de Petre Marin, în timp ce Marica i-ar putea sufla locul de titular lui Daniel Niculae. Cel mai probabil, Dică nu va intra din primul minut, mijlocul terenului fiind format exclusiv din jucători de profil defensiv.

"Ca la Rotterdam"

În ceea ce priveşte rezultatul din această seară, Piţurcă a declarat că victoria e singurul rezultat avantajos. "Un meci egal sau o înfrângere poate însemna acelaşi lucru. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o la Rotterdam (n.r. - în tur 0-0), exceptând ocaziile ratate, va fi foarte greu să ne învingă Olanda", a mărturisit selecţionerul, care şi-a avertizat jucătorii în privinţa arbitrului grec Vassaras: "Avem toate datele despre Kyros Vassaras, ştim că este un arbitru valoros, dar foarte exigent. Dă cartonaşe la orice fault şi nu îl interesează că jucătorul e Van Nisterlooy, Seedorf sau Mutu".

Patru absenţi

Olandezii au ajuns ieri la Constanţa, având programat ieri seară primul antrenament pe gazonul stadionului Farul. Pentru meciul de astăzi, batavii nu se pot baza pe Melchiot, Sneijder şi Van Persie, suspendaţi. La meciul cu România va lipsi şi portarul Van der Sar, accidentat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite