Pippo Inzaghi, cel mai râvnit burlac din Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul lui AC Milan a devenit cel mai bun marcator din istoria cupelor europene, după ce săptămâna trecută a înscris golul cu numărul 163, în poarta lui Portsmouth.

Filippo Inzaghi este fotbalistul al cărui nume este sinonim cu norocul şi oportunismul în careul advers. Cu un remarcabil simţ al porţii, şi cu un „talent” debordant de a băga mingea în „aţe”, indiferent că o loveşte cu pieptul şoldul sau ceafa, Pippo a reuşit să înscrie goluri pe bandă rulantă la toate echipele la care a jucat.

La 35 de ani, atacantul originar din Piacenza a devenit, în tricoul lui AC Milan, cel mai bun marcator din istoria cupelor europene. El a marcat în meciul de Cupa UEFA cu Portsmouth golul cu numărul 163, devansându-l în clasamentul all-time pe legendarul „bombardier” bavarez Gerd Muller.

A primit medalia de merit a Republicii Italiene

Dintre jucătorii aflaţi încă în activitate, cel mai aproape se află ucraineanul Andrei Şevcenko, colegul lui Inzaghi de la AC Milan şi spaniolul Raul Gonzales (Real Madrid), ambii cu 60 de goluri. În Liga Campionilor, cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa, Filippo ocupă locul al cincilea cu 42 de goluri.

Oportunismul proverbial al italianului l-a determinat pe Alex Ferguson, antrenorul lui Manchester United, să declare că „Pippo Inzaghi s-a născut în poziţie de ofsaid”. Clubul AC Milan a anunţat recent că va prelungi contractul atacantului până în 2010, când fotbalistul va avea 37 de ani.

Chiar dacă în ultimii 11 ani Inzaghi a jucat la doar două formaţii, Juventus şi AC Milan, începuturile carierei sale au fost destul de agitate. Atacantul a debutat ca profesionist la Piacenza Calcio, echipa din oraşul său natal, unde a bifat doar două meciuri în întreg sezonul. După un an a plecat la echipa Leffe, din liga a treia, unde a început să-şi găsească apetitul pentru gol.

Următorii cinci ani i-au adus tot atâtea transferuri, la Hellas Verona, Piacenza, Parma, Atalanta şi Juventus Torino. La „Bătrâna Doamnă” Inzaghi a cunoscut deplina afirmare în cele patru sezoane jucate pentru bianco-nerri când a dobândit şi porecla de „Super Pippo”.

Pe lângă premiile şi trofeele sportive, Filippo Inzaghi a primit şi distincţia de Cavaler al Meritului Republicii Italiene, clasa a 5-a. Fotbalistul a primit medalia după ce a triumfat cu echipa naţională a Italiei la Campionatul Mondial din 2006. A jucat de 57 de ori pentru selecţionata peninsulară şi a marcat 25 de goluri, clasându-se pe locul a şaselea în topul golgheterilor „squadrei azzurra”.

Preferatul patronului Berlusconi

Filippo Inzaghi se bucură de încrederea şi preţuirea patronului lui AC Milan, magnatul Silvio Berlusconi. Se spune că înaintea finalei Ligii Campionilor din 2007, pe care AC Milan a jucat-o cu Liverpool, Berlusconi i-a cerut în mod expres antrenorului Carlo Ancelotti să-l titularizeze pe Inzaghi, pe atunci în vârstă de 34 de ani. „Bătrânul vulpoi” a marcat ambele goluri prin care AC Milan a învins cu 2-1 Liverpool şi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul Ligii Campionilor.

Patronul clubului milanez l-a caracterizat într-un mod original pe fotbalistul său: „L-am sunat pe Inzaghi şi i-am spus că este un vicios, un vicios al golului. Sunt anumite vicii pe care trebuie să le ai. El are talentul de a se plasa unde trebuie. El nu este foarte tehnic, nu ştie să facă diferenţa cu adversarul în faţa lui, nu loveşte extraordinar mingea, dar are acest simţ înnăscut, un extraordinar simţ de a fi acolo unde poate ajunge mingea. Este o inteligenţă fotbalistică deosebită”.

Aventuri în serie cu fotomodele

Deşi are 35 de ani, Pippo Inzaghi nu a fost niciodată însurat şi nici nu îşi doreşte, încă, să-şi întemeieze o familie. Fotbalistul este cunoscut în Peninsulă pentru numeroasele sale aventuri amoroase cu modele celebre. Samantha De Grenet, Sara Varone, Elisabetta Canalis, Nena Ristic, Melita Toniolo sau Sara Tommasi sunt câteva dintre fetele celebre care au avut de-a face cu Inzaghi, dar nu pentru multă vreme. „Nu-mi doresc să mă căsătoresc, pentru că mă simt foarte bine aşa. Ce rost are să mă însor dacă nu-mi doresc asta?”, a declarat Pippo pentru presa italiană.

În urmă cu doi ani, săptămânalul italian “Controcampo“ a scris despre relaţia lui Inzaghi cu fotomodelul de origine română Bambola Ramona. Cei doi şi-au petrecut împreună vacanţa de iarnă, dar, aşa cum se întâmplă de obicei cu relaţiile lui Filippo, nici aceasta nu a durat mai mult de câteva luni. Spre deosebire de năbădăiosul Filippo, fratele său, Simone, în vârstă de 32 de ani, a devenit adeptul vieţii de familie, fiind căsătorit şi având deja doi copii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite