"Pinalti" a retrogradat în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceahlăul profită de regulamentul existent şi va juca în prima ligă, deşi a terminat sezonul pe locul 15, retrogradabil Delta Tulcea a obţinut degeaba promovarea în Liga I. Echipa de la

Ceahlăul profită de regulamentul existent şi va juca în prima ligă, deşi a terminat sezonul pe locul 15, retrogradabil

Delta Tulcea a obţinut degeaba promovarea în Liga I. Echipa de la malul Dunării nu îndeplineşte cele cinci criterii pentru licenţiere, iar FRF a decis ieri ca Ceahlăul să rămână în Liga I.

Preşedintele Comisiei de licenţiere a FRF, Viorel Duru, a declarat că în locul Deltei Tulcea, în Liga I va juca Ceahlăul, care a ocupat locul 15 la finalul sezonului. Tulcenii nu au depus un raport de licenţiere, nici după ce s-a conturat promovarea în prima ligă. Delta nu întruneşte nici măcar unul dintre cele cinci condiţii necesare pentru primirea licenţei. "Tulcenii nu şi-au exprimat nici după promovare dorinţa de a depune vreun dosar de licenţiere. Atunci, conform regulamentului, locul în Liga I revine primei retrogradate, Ceahlăul Piatra Nemţ", a declarat Duru. Mai mult, după obţinerea promovării, mai mulţi jucători au fost vânduţi, iar antrenorul Constantin Gache a plecat la Farul Constanţa, fapte care indică dezinteresul total pentru promovare, avantajând astfel Ceahlăul. "Decizia a fost luată conform regulamentului. Tulcenii au promovat pe merit, dar, din păcate, nu au infrastructura necesară", a declarat "Pinalti". Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a precizat că moral ar fi fost să promoveze Tulcea, dar că regulamentul nu permite aşa ceva.

Poli Timişoara a pierdut palmaresul

Comitetul Executiv al FRF a pus ieri în aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FCU Poli Timişoara Invest SA, condus de Marian Iancu, nu mai poate folosi palmaresul, culorile şi numele actual. Clubul din Liga I trebuie să comunice FRF în termen de 15 zile noua denumire. Iancu trebuie să-i plătească lui Claudio Zambon, fostul patron al SC FC Politehnica Timişoara SA, daune de 288.367 de euro. Italianul continuă însă războiul. El este nemulţumit că echipa patronată de Marian Iancu îi va plăti doar 288.367 de euro, în timp ce el susţine că, după calculele sale, datoria ar fi cu un milion de euro mai mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite