Dacă Phelps ar fi fost ţară, ne-ar fi umilit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi să facem un clasament pe medalii între americanul Michael Phelps şi totalul obţinut de ţara noastră la Beijing, vom vedea că, la Jocurile Olimpice, înotătorul de peste Ocean a

Dacă ar fi să facem un clasament pe medalii între americanul Michael Phelps şi totalul obţinut de ţara noastră la Beijing, vom vedea că, la Jocurile Olimpice, înotătorul de peste Ocean a depăşit România în clasamentul pe medalii!

Dacă ar fi fost o ţară, Phelps, cu un total de opt medalii de aur, dintre care şapte obţinute cu un nou record mondial şi una cu un nou record olimpic în concursul de nataţie la masculin, ar fi terminat pe locul cinci în clasamentul oficial al distincţiilor oferite la Beijing şi ar fi depăşit naţiuni precum Germania, Australia, Franţa, Italia şi România!

Cum şi România a adunat tot opt medalii la Jocurile Olimpice, însă la total, delegaţia tricoloră ar fi fost depăşită de Michael Phelps, deoarece americanul şi-a trecut în palmares mai multe titluri supreme decât ţara noastră!

Recordul reuşit de Michael Phelps este fără precedent în istoria Jocurilor Olimpice şi ar putea să-i aducă în cont americanului aproximativ 100 de milioane de dolari, sumă obţinută din premieri, din contracte de sponsorizare şi din alte câştiguri care au venit pe durata Olimpiadei. "A fost un pariu cu mine însumi. Am vrut şi am crezut că-l voi putea realiza. Va fi greu ca cineva să doboare aceste recorduri", a declarat Michael Phelps.

4 medalii

- de aur a cucerit ţara noastră la Beijing, dintr-un total de opt. Phelps a reuşit să câştige opt titluri supreme, cu patru mai mult decât România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite