NATAŢIE: Phelps va concura şi la 100 m liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape un an după ce a cucerit opt titluri la JO de la Beijing, înotătorul american Michael Phelps (a împlinit 24 de ani pe 30 de iunie) a reuşit al 27-lea record major din carieră. În această noapte, el îşi va încheia participarea la Selecţia pentru CM de la Roma cu 100 m liber, probă în care nu este favorit.

Câştigător la 200 m, atât la liber, cât şi la fluture, însă nesatisfăcut de timpul înregistrat, Phelps promitea că va reuşi “ceva special” la Campionatele SUA ce se desfăşoară zilele acestea la Indianapolis. Promisiunea a fost respectată, noaptea trecută “Glonţul din Baltimore” reuşind să stabilească un nou record mondial la 100 m fluture. Cu toate că mai apoi a recunoscut că întoarcerea nu i-a ieşit prea bine, multiplul campion olimpic (14, record) a oprit cronometrul la 50,22. Şi astfel a ameliorat performanţa (50,40) izbutită la 30 iulie 2005, de compatriotul său Ian Crocker, cel care, de altfel, i-a trimis înaintea finale un mesaj în care îi ura succes. Pentru Phelps acesta este recordul mondial cu numărul 27 în bazin de 50 de metri. Şi ne referim doar la probele individuale… Performanţa este cu atât mai meritorie cu cât a fost obţinută după o pauză destul de mare şi după ce Phelps a fost suspendat trei luni (februarie) pentru consum de cannabis. În plus, el a concurat cu vechiul combinezon Speedo LZR, care este placat cu poliuretan – recent, FINA le-a omologat pe cele realizate integral din acest material.
La Indianapolis, Phelps a fost urmat de Tyler McGill (51,06), de asemenea calificat pentru CM, şi de Aaron Peirsol (51,30). Acesta din urmă a reuşit miercuri să doboare recordul mondial la 100 m spate (51,94). În această noapte, Phelps îşi va încheia participarea la acest concurs de selecţie cu proba de 100 m liber, una în care, cum singur o recunoaşte, nu este favorit. Cine ştie însă ce suprize ne-a mai pregătit acest fenomenal sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite