Pericole "marca Beijing"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe i-a atenţionat pe sportivii din delegaţia pentru Jocurile Olimpice de primejdiile care i-ar putea pândi în capitala Chinei Sportivii români vor trebui să

Ministerul Afacerilor Externe i-a atenţionat pe sportivii din delegaţia pentru Jocurile Olimpice de primejdiile care i-ar putea pândi în capitala Chinei

Sportivii români vor trebui să respecte instrucţiunile în caz de cutremure şi să evite pe cât posibil carnea de pasăre.

Cu numai 13 zile înaintea startului Jocurilor Olimpice din Beijing, Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează, deopotrivă pe sportivi şi pe turişti, de riscurile care ar putea exista în capitala Chinei.

Cutremurele, taifunurile, gripa aviară şi posibilele excese de zel ale poliţiei sunt tot atâţia factori de care va trebui să se ţină cont în această ţară. În legătură cu cutremurele, membrii delegaţiei ţării noastre vor trebui să respecte instrucţiunile de bază, care sunt valabile şi pentru cetăţenii chinezi.

"Pândiţi" de diverse virusuri locale

Cetăţenii români aflaţi pe teritoriul Chinei sunt sfătuiţi să evite pe cât posibil consumul cărnii de pasăre. Motivaţia este una simplă: în această ţară, nu s-a eradicat gripa aviară, astfel că riscurile sunt cât se poate de serioase.

În schimb, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, susţine că, în privinţa sportivilor din satul olimpic, nu există temeri: "Jocurile Olimpice sunt organizate de Comitetul Internaţional Olimpic, care ia toate măsurile de securitate şi de protecţie, inclusiv pe cele de ordin medical.

Pentru noi, acest fapt reprezintă o garanţie", a declarat Dobrescu. Comunicatul MAE mai atrage atenţia şi în privinţa altor boli specifice acestei regiuni din Asia: "Menţionăm faptul că un virus intestinal, care poate afecta mâinile, picioarele şi gura, a fost semnalat în Republica Populară Chineză, în special în provincia Anhui, dar şi în Beijing, Hong Kong, provincia Hubei din centrul Chinei şi provincia Zhejiang, fiind raportate numeroase cazuri de îmbolnăvire, începând cu luna aprilie 2008", notează MAE.

Sportivilor şi turişţilor români li se recomandă multă prudenţă pe străzile Beijingului, unde sunt sfătuiţi să nu circule fără paşaport. "Pedeapsa în cazul în care nu se poate face dovada identităţii poate ajunge până la închisoare", se afirmă în comunicatul MAE.

Securitatea şi tot ceea ce implică aceasta sunt asigurate de CIO, deci nu vor exista probleme
Ioan Dobrescu,
secretar general COSR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite