Pe urmele clujencelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum un sfert de secol, „U“ Cluj scria istoria europeană a baschetului feminin românesc. MCM Târgovişte încearcă să o rescrie după calificarea în sferturile Eurocup. MCM a cedat joi seară manşa retur din optimile de finală, în deplasare cu Gran Canaria, scor 78-67, dar s-a calificat în urma victoriei zdrobitoare din tur la 25 de puncte diferenţă.

Cu regretatul antrenor Nicolae Martin la timonă şi cu un cvintet de bază pe care probabil clujenii mai în vârstă îl ştiu şi acum pe de rost, Ildiko Manasses, Aurora Dragos, Tunde Enyedi, Magdalena Pall şi Gabriela Kiss, "U" Cluj reuşea în 1986 o performanţă istorică, calificarea în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni.

La aproape un sfert de secol distanţă, în Eurocup, a doua competiţie ca valoare de pe bătrânul continent, Târgovişte realizează un nou rezultat de excepţie. „Este o calificare istorică, dar obiectivul nostru rămâne în continuare cucerirea trofeului", a declarat Gabriel Boriga, preşedintele de onoare al clubului dâmboviţean.

O înfrângere dulce

Chiar dacă a cedat manşa a doua, disputată în deplasare în Insulele Canare, Târgovişte a controlat jocul atât cât a fost necesar pentru a nu repeta „isprava" croatelor de la Sibenik din „şaisprezecimi".

Acestea învinseseră Gran Canaria cu 22 de puncte pe teren propriu, pentru a pierde apoi la 27 în insule. „În sfertul doi mi-a fost frică atunci când spanioloaicele se distanţaseră la 10 puncte şi păreau că vor prelua controlul. Dar apoi am reintrat în normal şi chiar dacă spre final diferenţa a mai crescut, am fost convins că nimic nu se mai putea întâmpla", a mai spus Boriga. Susţinute din tribună de o mână de români, fetele antrenate de Cătălin Tănase au rezistat fără să aibă emoţii pe final.

Urmează bătălia de la Kursk

Pentru a accede în semifinalele competiţiei, Târgovişte trebuie să treacă de "tancurile ruseşti" de la Dinamo Kursk. Echipa din oraşul care a găzduit una dintre cele mai celebre bătălii din al Doilea Război Mondial, s-a calificat în sferturi după ce a zdrobit pe Seat Gyor din Ungaria, 170-100, scor cumulat în ambele manşe.

„Pentru a trece de Kursk trebuie să jucăm cel mai bun baschet al nostru. Cred că cine se va califica mai departe va câştiga trofeul", a mai spus Gabriel Boriga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite