Pavel ţine România pe linia de plutire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După prima zi a meciului de baraj pentru menţinerea în grupa mondială a Cupei Davis, echipele României şi Coreei de Sud se află la egalitate, 1-1.Întâlnirea era să fie dată peste cap de

După prima zi a meciului de baraj pentru menţinerea în grupa mondială a Cupei Davis, echipele României şi Coreei de Sud se află la egalitate, 1-1.
Întâlnirea era să fie dată peste cap de ploaia care căzut peste Bucureşti joi noapte şi vineri dimineaţă. Terenul central al Arenei BNR a fost protejat cu o prelată, peste care, după încetarea ploii, îngrijitorii au turnat zgură. Primii au intrat pe teren Andrei Pavel şi Woong Sun-Jun, locul 379 ATP, victoria revenind românului cu un sec 6-0, 6-4, 6-3. Chiar dacă preţul unui bilet a fost de numai 5 lei, spectatorii nu prea s-au înghesuit în tribune, la meciul lui Pavel nefiind mai mult de 50 de spectatori. Printre aceştia s-au aflat Ilie Năstase, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, şi Virginia Ruzici, fosta campioană de la Roland Garros, care a venit însoţită de fiica sa. În ceea ce priveşte meciul, "Cneazul", a forţat încă din start, nelăsându-i adversarului său nicio şansă: 6-0 în primul set. În cel de-al doilea set, sud-coreeanul a început să lovească mingea din ce în ce mai puternic, şi doar experienţa l-a ajutat pe Pavel să se impună cu 6-4. La începutul celui de-al treilea set, românul a acuzat probleme la omoplatul drept şi a solicitat intervenţia masorului. Chiar şi în aceaste condiţii, numărul doi sud-coreean nu a făcut faţă asaltului românului clasat pe locul 89 ATP. "După meci mi-am pus gheaţă la umăr, iar acum mă simt în regulă. O să fac ultrasunete şi, după aceea, dacă totul iese OK, voi juca şi la dublu. Eu zic că am jucat bine, chiar dacă nu am făcut cel mai bun tenis al meu", a declarat la final Andrei Pavel.
În cel de-al doilea meci al zilei, Victor Crivoi a fost spulberat de Hyung Taik-Lee, scor 1-6, 1-6, 0-6, după oră şi 24 de minute de joc, egalând situaţia. Lee, locul 58 ATP, a jucat fără greşeală, în faţa unui Crivoi mult prea timorat la debutul în Cupa Davis. Scorul după prima zi este egal, 1-1, partida de dublu, programată astăzi, de la ora 13:00, căpătând o importanţă deosebită pentru desemnarea câştigătoarei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite