Pavel şi Tecău s-au impus la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Cupa Davis a României a preluat conducerea în disputa contra Coreei de Sud, după ce perechea Pavel/Tecău a câştigat meciul de dublu de ieri, din barajul pentru menţinerea în Grupa

Echipa de Cupa Davis a României a preluat conducerea în disputa contra Coreei de Sud, după ce perechea Pavel/Tecău a câştigat meciul de dublu de ieri, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială. Perechea română a învins, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, 7-5, cuplul Hyung-Taik Lee/Hee-Seok Chung, într-un meci care a durat două ore şi 51 de minute. Partida de dublu trebuia să se desfăşoare sâmbătă, dar, cum a plouat toată ziua, organizatorii au hotărât să amâne partida pentru ziua de duminică, la ora 10.00. Meciul a început deosebit de prost pentru români, care au pierdut primul set cu 6-2.
Veriga slabă s-a numit Horia Tecău, care a pierdut cele două game-uri în care a servit. Dar, puţin după debutul celui de-al doilea set, a început şi ploaia, lucru care le-a permis românilor să-şi ajusteze strategia. După 30 de minute de pauză, cele două perechi au revenit pe teren, dar parcă pentru România evoluau alţi jucători. Tecău a servit din ce în ce mai bine, iar mingile trimise de Pavel cu reverul au început să prindă terenul, ceea ce nu se prea întâmplase în primul set. În aceste condiţii, ai noştri şi-au adjudecat următoarele două seturi fără probleme, scor 6-2, 6-3. Când nimeni nu se mai îndoia de victoria românilor, aceştia au avut o cădere inexplicabilă în cel de-al patrulea set. Astfel că, spre uimirea spectatorilor, sud-coreenii s-au desprins la 5-1. Setul era practic încheiat. Dar, la scorul de 5-2 pentru Lee şi Chung, românii au salvat o minge de set, iar apoi au reuşit break-ul. Încurajaţi de acest succes, Pavel şi Tecău au evoluat fără greşeală şi au câştigat setul cu 7-5 şi, implicit, meciul. "Pauza m-a ajutat. Când a început ploaia, eu eram la serviciu, iar în timpul întreruperii meciului m-am mai liniştit, am primit sfaturi de la antrenori şi mi-au mai trecut emoţiile. Din cauza presiunii pe care am simţit-o asupra mea, am făcut greşeli pe care, în mod normal, nu le-aş fi făcut. În plus, după primul set am schimbat locul în teren cu Pavel. Mă simt mai bine atunci când joc pe rever. Această mişcare s-a dovedit a fi foarte bună", a declarat Tecău, care a adăugat că Andrei Pavel a încercat tot timpul să-l încurajeze, chiar şi atunci când greşea.

Intrarea liberă
În momentul în care a început partida de dublu, în tribunele complexului BNR nu erau mai mult de 50 de persoane. şi cum românii pierduseră primul set, organizatorii au decis să lase intrarea liberă. Încet-încet, tribunele s-au umplut, iar spectatorii au reuşit să creeze o atmosferă fantastică. "Înarmaţi" cu steaguri, fanii au strigat, la fiecare pauză, numele jucătorilor români şi au făcut "valuri" la începutul seturilor. Spectacolul din tribune i-a uimit şi pe jucătorii sud-coreeni, care au fost mai atenţi la modul în care se manifestau românii decât la meciul de pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite