Pavel şi Hănescu, spulberaţi de fraţii Bryan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pavel şi Victor Hănescu şi-au luat rămas bun definitiv de la ediţia din acest an a turneului Australin Open. După ce au fost eliminaţi în competiţia de simplu, în al doilea, respectiv

Andrei Pavel şi Victor Hănescu şi-au luat rămas bun definitiv de la ediţia din acest an a turneului Australin Open. După ce au fost eliminaţi în competiţia de simplu, în al doilea, respectiv primul tur, cei doi au părăsit şi competiţia de dublu. Perechea română a fost învinsă fără drept de apel de către favoriţii numărul 1 ai turneului, americanii Bryan, cu 1-6, 4-6 în numai 61 de minute. Este posibil ca perechile să se întâlnească şi în primul tur al Cupei Davis, care va avea loc în perioada 10-12 februarie, în localitatea La Jolla, însă acest lucru depinde de Florin Segărceanu, care nu ştie încă dacă Pavel va evolua şi în meciurile de dublu. În ceea ce priveşte partida de la Australian Open, americanii au dominat autoritar meciul, nelăsându-le românilor nici o şansă, lucru reflectat şi de statistică. Astfel, yankeii au servit foarte bine şi, ca atare, au câştigat 90 la sută din punctele puse în joc, în timp ce românii se pot lăuda cu doar 56 la sută. În plus, principalii favoriţi au realizat trei break-uri, iar Pavel/Hănescu nici unul. De asemenea, o diferenţă semnificativă se observă şi la numărul total de puncte câştigate: 67 pentru fraţii Bryan, faţă de numai 46 realizate de compatrioţii noştri. În aceste condiţii, Andrea Vanc a rămas singura reprezentantă la Australian Open. Dar şansele ei de a urca pe tablou în proba de dublu sunt destul de mici, în condiţiile în care va evolua împotriva principalelor favorite, americanca Lisa Raymond şi australianca Samantha Stosur.
şi Mary Pierce a fost eliminat
În competiţia feminină, surprizele se ţin lanţ în acest prim turneu de Mare şlem al anului. Mary Pierce, favorita numărul cinci, a fost nevoită să plece acasă după ce a jucat doar două partide la Australian Open. Franţuzoaica a pierdut, scor 3-6, 5-7, jocul disputat împotriva jucătoarei Iveta Benesova, din Cehia.
Campioana din 1995 a pierdut primele cinci game-uri în numai 17 minute, pentru ca mai târziu să rateze două mingi de set. "Este, într-adevăr, cea mai frumoasă victorie din carieră. Pierce nu s-a aflat într-o zi bună. A făcut multe greşeli de care am profitat. Mă simt minunat acum că ştiu că pot să câştig şi împotriva jucătoarele de top", a spus după meci Benesova. În competiţia masculină, Roger Federer îşi continuă marşul triumfal. În turul doi, elveţianul a trecut, în numai 72 de minute, de germanul Floryan Mayer, scor 6-1, 6-4, 6-0. Liderul mondial a fost agresiv pe întreg parcursul meciului, dorinţa cea mare fiind aceea de a părăsi cât mai repede arena Rod Laver, din cauza căldurii excesive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite