„Era mai bine cu Pascu la Beijing“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Drăgulescu crede că România putea obţine mai mult la JO cu un nou antrenor

După 24 de ani, echipa masculină de gimnastică a României are un alt antrenor. Dan Grecu a fost înlocuit în funcţie de Nicuşor Pascu.

Totul s-a decis într-o şedinţă a Biroului Executiv a Federaţiei Române de Gimnastică. În urma discuţiilor, conducătorii federaţiei au hotărât ca Nicuşor Pascu să fie cel care să pregătească de acum înainte lotul masculin de gimnastică al României, el urmând să îl înlocuiască astfel pe Dan Grecu.

 “La nivelul colectivului tehnic au intervenit câteva schimbări. Domnul vicepreşedinte Dan Grecu se va ocupa de întreaga activitate din gimnastică, iar de conducerea efectivă a lotului direct în sală va fi Nicuşor Pascu. El este acum în Elveţia, dar va veni în ţară, iar la 1 octombrie va începe pregătirea”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Astfel, Dan Grecu, care a pregătit echipa României din 1984, va ocupa de acum înainte doar o funcţie de supervizor. În urmă cu o săptămână, la sediul federaţiei, gimnaştii reprezentativi ai echipei naţionale au discutat preţ de câteva ore cu oficialii FRG pe tema viitoarei scheme de pregătire a lotului masculin. Din câte se pare, discuţiile au condus la schimbări importante în scurt timp. Noul antrenor, Nicuşor Pascu, va fi ajutat de antrenorii Ioan Suciu, Vasile Vug şi Ştefan Gal.

Marocanul îl aştepta de ceva vreme

Cel mai bine cotat gimnast român al ultimilor ani, Marian Drăgulescu, crede că sosirea noului antrenor va crea o altă atmosferă la lotul naţional. În plus, marocanul este convins că venirea mai devreme a lui Pascu la conducerea tehnică a lotului masculin ar fi dus la alte rezultate la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice.

“Mă bucură sosirea lui Nicuşor Pascu. Îl ştiu de multă vreme. De fapt, el este cel care m-a învăţat ABC-ul în gimnastică. L-am avut antrenor la juniori din 1995 până în 1997. Este un profesionist adevărat. A lucrat atâţia ani în străinătate şi a acumulat foarte multe experienţă. Cred că ar fi fost mai util dacă venea înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing. Am fi obţinut rezultate mai bune cu el acolo”, ne-a declarat Marian Drăgulescu.

A antrenat în Elveţia

Nicuşor Pascu şi-a început cariera de antrenor în România, unde a antrenat trupele de junior. Printre cei pe care i-a învăţat primii paşi în gimnastică s-a numărat şi multiplul campion mondial şi european, Marian Drăgulescu. Pascu a activat apoi timp de zece ani ca antrenor al echipei naţionale a Elveţiei.

Acum, el a fost convins de către oficialii Federaţiei Române de Gimnastică să vină pentru a prelua conducerea tehnică a lotului masculin naţional. Nicuşor Pascu este aşteptat să înceapă lucrul la echipa României începând cu data de 1 octombrie.

Grecu l-a avut sub bagheta sa

După decizia Biroului Executiv al FR de Gimnastică, antrenorul Dan Grecu va rămâne cu funcţia de vicepreşedinte al federaţiei şi va fi un observator peste tot ceea ce va mişca în gimnastica masculină românească. “Nu plec din gimnastică. Asta am făcut toată viaţa şi ar fi greu să mă despart de acest sport.

Voi rămâne şi voi colabora cu cei de la federaţie. Nu este vorba de tensiuni între noi, după ce nu mai sunt antrenorul lotului masculin. Dacă ar fi fost aşa, cu siguranţă plecam definitiv”, ne-a spus Grecu, care în urmă cu 20 de ani l-a antrenat pe actualul coordonator al lotului masculin al României. “Nicuşor mi-a fost elev în urmă cu multă vreme. Sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună”, ne-a spus Dan Grecu.

Federaţia aşteptă o confirmare de la Nistor

Mircea Apolzan, secretar general al Federaţiei Române de Gimnastică a declarat că acest for va respecta dorinţa sportivei Steliana Nistor de a-şi încheia cariera, deşi medaliata olimpică cu bronz, de la Beijing, nu a făcut un anunţ oficial. Acesta a adăugat că Steliana va avea o rentă viageră şi, probabil, va urma cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, acasă, la Sibiu. “Nici noi, şi din câte ştiu, nici antrenorii lotului olimpic, nu au fost anunţaţi oficial despre intenţiile Stelianei Nistor.

Lotul începe pregătirea oficială la 1 octombrie şi acea dată era oarecum un termen pentru Steliana să ia o decizie finală. Dacă nu doreşte sub nicio formă să mai continue, asta este, federaţia îi respectă dorinţa. Fără motivaţie nu se poate face mare performanţă, iar ea este de înţeles, pentru că a avut probleme serioase de sănătate. Spre deosebire de alţi sportivi nu a reuşit să se recupereze, iar problemele de sănătate au continuat în ultimii ani”, a afirmat Apolzan.

Drăgulescu crede că numirea lui Nicuşor Pascu va aduce rezultate

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite