Panzere contra pume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

moment, atmosfera la echipă este foarte bună", a precizat căpitanul Michael Ballack. Chiar dacă nu s-a sfiit să-l "înţepe" uneori pe selecţioner, Ballack admite acum rolul fundamental al lui

moment, atmosfera la echipă este foarte bună", a precizat căpitanul Michael Ballack. Chiar dacă nu s-a sfiit să-l "înţepe" uneori pe selecţioner, Ballack admite acum rolul fundamental al lui Jurgen Klinsmann în revigorarea "Manschaft-ului". "Mi-ar plăcea ca el să continue. Este un antrenor tânăr şi ambiţios, a reconstruit echipa, a întinerit-o. Iar astăzi putem spune:
Face bine naţionalei
", a declarat fotbalistul. Nemţii trebuie să lupte şi cu un complex pe care îl au în faţa echipelor mari. În ultimii şase ani, Germania a disputat 16 partide în compania unor foste campioane mondiale sau europene, fără să câştige niciodată. "Panzerele" au pierdut de zece ori şi au remizat în şase partide.
De partea cealaltă, argentinienii doresc să spargă ghinionul ultimelor trei ediţii, în care au avut prestaţii modeste. În 1994, dubla campioană mondială părăsea competiţia în optimi, eliminată de România, în 1998, "pumele" se opreau în "sferturi", iar în urmă cu patru ani, ei părăseau Mondialul asiatic încă din faza grupelor. Partida dintre Germania şi Argentina va avea loc la Berlin, cu începre de la ora 18,00.
Cele două echipe s-au întâlnit de două ori până acum în finala competiţiei. În 1986, victoria a revenit sud-americanilor, cu scorul de 3-2, iar patru ani mai târziu, "panzerele" au învins echipa lui Maradona cu 1-0, printr-un penalti transformat de Brehme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite