Otopeniul zboară spre Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sunt mult mai jos: Sportul (locul 5), FC Braşov (locul 10), FCM Bacău (locul 13), CF Brăila (locul 15). Două formaţii din această serie vor promova în Liga 1, aşa că echipa antrenată de

sunt mult mai jos: Sportul (locul 5), FC Braşov (locul 10), FCM Bacău (locul 13), CF Brăila (locul 15). Două formaţii din această serie vor promova în Liga 1, aşa că echipa antrenată de Marian Pană ar putea da piept, pe teren propriu, în toamna anului viitor, cu Steaua, cu Dinamo, cu Rapid sau cu Universitatea Craiova. Problema e că nu se va întâmpla la Otopeni, fiindcă arena nu îndeplineşte criteriile pentru a putea găzdui partide de Divizia A.
Ideea e că stadionul propriu, cu o capacitate de 2.000 de locuri, nu poate fi omologat. "În mod normal, arena ar trebui mărită, tribunele mutate şi s-ar putea face ceva frumos. Însă intervin anumite aspecte. Pe dreapta e o conductă de gaz care leagă Mogoşoaia, Otopeniul şi Tunariul de Bucureşti, şi nu ne putem întinde, iar pe dreapta sunt casele oamenilor şi nu vor să se mute decât dacă primesc sume fabuloase. Aşa că, dacă promovăm, vom juca în altă parte", susţine Mugur Porumbacu, directorul echipei de fotbal. Se pare că există deja două locuri unde s-ar putea juca partidele, ori la Bucureşti, ori la Ploieşti, fiindcă Otopeniul se află la jumătatea drumului dintre cele două localităţi. Această urbe a devenit oraş abia în 2000, iar pe timpuri, înainte de cele două războaie mondiale, se numea Hodopeni şi era doar o biată comună din jurul Bucureştiului.
În timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale, actualul oraş a fost un comandament militar aviatic al celui de-al treilea Reich. Apoi, a devenit un aeroport cu curse interne, iar din 1965 a devenit unul internaţional. Astăzi, peste trei milioane de persoane decolează anual de pe aeroportul "Henri Coandă", fiind unul dintre importantele noduri aviatice ale Europei de Est. Primăria din Otopeni colectează taxe uriaşe din panourile publicitare, din impozite, din tot felul de activităţi, iar o parte din bani merg spre fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite