Otopeni, cel mai mic oraş de Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea de lângă Bucureşti are o populaţie de 10.215 oameni şi a intrat duminică în istoria fotbalului românesc Cu două etape înainte de finalul celui de-al doilea eşalon

Localitatea de lângă Bucureşti are o populaţie de 10.215 oameni şi a intrat duminică în istoria fotbalului românesc

Cu două etape înainte de finalul celui de-al doilea eşalon fotbalistic, CS Otopeni are şapte puncte în faţa celor de la Petrolul. În aceste condiţii, elevii antrenaţi de fostul internaţional Liviu Ciubotariu se pot gândi deja la duelurile cu CFR Cluj, Steaua, Dinamo şi Rapid.

CS Otopeni a luat fiinţă în anul 2001. Atunci, Consiliul Local al oraşului Otopeni a luat hotărârea de a constitui un club sportiv de drept public. Clubul are în structura sa nu mai puţin de 15 secţii sportive, printre care şi fotbalul.

În primul an, echipa de fotbal a evoluat în Divizia D, dar nu a reuşit promovarea. La a doua încercare însă, a dat lovitura, reuşind să ajungă în C. În ediţia de campionat 2003-2004, echipa condusă de fostul dinamovist Marian Pană a reuşit o nouă promovare, în al doilea eşalon fotbalistic. Următorul sezon a consemnat un nou parcurs excepţional şi, cu patru etape înainte de final, echipa era în fotoliul de lider. Dar ilfovenii au fost egalaţi, în clasament, de rivalii din Târgu Jiu şi au ratat promovarea din cauza întâlnirilor directe.

Oraş de 3.000 de locuitori, în Bundesliga

La trei ani distanţă însă, un alt fost dinamovist, Liviu Ciubotariu, a reuşit să ducă echipa în prima ligă.
Germanii, în schimb, se pot lăuda că au în prima divizie o echipă de fotbal dintr-un oraş cu numai... 3.000 de locuitori. Formaţia 1899 Hoffenheim a terminat pe locul doi în al doilea eşalon şi a promovat, în premieră, în Bundesliga.

Elevii antrenaţi de Ralf Rangnick (care a trecut pe la Schalke 04 şi VfB Stuttgart) evoluează pe un stadion de 6.350 de locuri, aflat la 50 de kilometri de localitate, dar îşi construiesc o arenă care va avea o capacitate de 30.000 de locuri. Şi în prima ligă franceză s-a aflat o formaţie "minusculă". Este vorba de Guingamp, oraş care se laudă cu 8.000 de locuitori.Formaţia la care a evoluat şi Gheorghe Mihali a rezistat şapte sezoane pe prima scenă fotbalistică din Franţa.

Cele mai mici oraşe din Liga I de-a lungul vremii

Otopeni (CS Otopeni): 10.215
Scorniceşti (FC Olt): 12.802
Brad (Aurul): 16.482
Urziceni (Unirea): 17.090
Câmpulung Moldovenesc (Casa Armatei): 20.076
Moreni (Flacăra): 20.931
Fălticeni (Foresta): 28.899
Mioveni (Dacia): 35.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite