Oţelul s-a calificat în Cupa UEFA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Petre Grigoraş a reuşit o performanţă istorică, eliminând ieri seară pe Trabsonspor, în turul trei al Cupei UEFA Intertoto. După 2-1 la Galaţi, Oţelul a jucat

Echipa lui Petre Grigoraş a reuşit o performanţă istorică, eliminând ieri seară pe Trabsonspor, în turul trei al Cupei UEFA Intertoto.

După 2-1 la Galaţi, Oţelul a jucat inteligent în returul din Turcia şi a învins cu acelaşi scor pe Trabzonspor, calificându-se astfel în cel de-al doilea tur preliminar al Cupei UEFA. Szekely şi Emil Jula, din penalty, au marcat golurile moldovenilor, iar Oţelul se alătură lui Rapid şi CFR Cluj în Cupa UEFA.

Aroganţa turcilor, care se aşteptau lau scor-fluviu ieri seară, a fost pedepsită de Oţelul. Suporterii lui Trabzon au umplut până la refuz arena Huseyin Avni Aker pentru a vedea o lecţie de fotbal predată de elevii lui Ziya Dogan şi, judecând după primele minute, aveau toate motivele să se aştepte la un succes al favoriţilor.

Ceyhun Eris a deschis scorul pentru gazde după opt minute de joc, timp în care presiunea la poarta lui Grybauskas a fost maximă. Lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată în minutul 13, când Szekely a reuşit să egaleze cu un şut de la marginea careului de 16 metri. Chiar şi în această situaţie, Trabzon avea nevoie de un singur gol pentru a trimite meciul în prelungiri.

Reuşita nu venit, în ciuda faptului că o bună parte din restul meciului s-a jucat în jumătatea echipei lui Grigoraş şi, în minutul 90, Oţelul a dat lovitura de graţie. Emil Jula face 2-1 din penalty şi a redus la tăcere fanii gazdelor. Gălăţenii se califică astfel în turul doi preliminar în Cupa UEFA, urmând să-şi afle adversarii pe 3 august, când va avea loc tragerea la sorţi.

Trabzonspor - Oţelul Galaţi 1-2


Arbitru: Stanislav Sukhina (Rusia)

Cartonaşe: Ceyhun `56 / J. Szekely `51, Jelev `63

Marcatori: Ceyhun `8 / J. Szekely `13, E. Jula `90-penalty

Stadion: Huseyin Avni Aker

Spectatori: 20.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite