Omul-rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu o săptămână, Justin Gatlin câştiga "suta", la Osaka, cu un timp excelent pentru începutul de sezon în aer liber, 9,95 secunde. Campionul olimpic şi mondial pornea decis să

În urmă cu o săptămână, Justin Gatlin câştiga "suta", la Osaka, cu un timp excelent pentru începutul de sezon în aer liber, 9,95 secunde. Campionul olimpic şi mondial pornea decis să doboare în acest an recordul lumii, deţinut din 2005 de jamaicanul Asafa Powell.
Lucrurile au evoluat însă mult mai rapid decât credea americanul, care şi-a văzut visul împlinit cu prilejul Super Grand Prix-ului de la Doha. El şi-a arătat intenţiile încă din serii, când şi-a egalat recordul personal (9,85), pentru ca în finală, în ciuda unui start mai slab, să oprească acele cronometrelor la 9,76, timp cu o sutime de secundă mai bun decât performanţa lui Powell. "Nu a fost cea mai bună cursă. Pot să alerg mai repede. Dacă totul ar fi mers cum trebuie, cred că aş fi putut obţine un timp de 9,73. Nu cred că sunt în cea mai bună formă şi este ciudat că mi-am atins obiectivul pentru acest an atât de repede", au fost primele cuvinte ale proaspătului campion al lumii.
Printre vedetele concursului s-a numărat şi vicecampionul olimpic la triplusalt, Marian Oprea, care şi-a asigurat victoria încă de la prima încercare, cu o săritură de 17,29 m, rezultat inferior cu exact un metru recordului mondial al britanicului Jonathan Edwards. Ceilalţi reprezentanţi ai României nu au reuşit să urce pe podium. La 3.000 m obstacole, Cristina Casandra a ocupat locul 4, cu timpul de 9:45,75, iar la lungime Alina Militaru a fost a cincea, cu 6,53 m, în timp ce Viorica ţigău şi Adina Anton şi-au împărţit locurile 8 şi 9, cu 6,37 m. Victoria a revenit rusoaicei Oksana Udmurtova, cu 7,02 m, cea mai bună performanţă mondială a anului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite