Omul care aduce golul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul Dorin Goian are opt goluri reuşite la Steaua, în cele două sezoane şi jumătate bifate până acum în Ghencea. Tot el a adus, marţi seară, victoria la Lubin pentru formaţia

Fundaşul Dorin Goian are opt goluri reuşite la Steaua, în cele două sezoane şi jumătate bifate până acum în Ghencea. Tot el a adus, marţi seară, victoria la Lubin pentru formaţia antrenată de Gică Hagi

Steaua a învins pe Zaglebie Lubin, scor 1-0, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, iar omul meciului a fost Dorin Goian. Adus la Steaua în iarna lui 2005, ironizat pentru că ar fi prea înalt şi pentru porecla "Goe", fotbalistul a făcut saltul spre echipa naţională, al cărui titular incontestabil este în momentul de faţă.

Goian a fost marţi cel care l-a salvat pe Hagi de la un semieşec în Polonia, la debutul acestuia ca antrenor în cupele europene, marcând cu o lovitură de cap în debutul părţii secunde. Este, statistic, al optulea gol marcat de Goian la Steaua, din care, atenţie, al şaselea în cupele europene. Precedentele au fost cu Valerenga (0-3 în deplasare), Lens (4-0 pe teren propriu), Halmstad (3-0 acasă), Heerenven (3-1 în deplasare), Middlesbrough (2-4 în deplasare).

"Am simţit că polonezii au o echipă puternică şi îi tratăm în continuare serios, pentru a nu avea surprize. Zaglebie are jucători cu o forţă foarte bună şi cu agresivitate. Chiar dacă în a doua repriză au dat semne că sunt peste noi, am stat bine în teren", a spus Goian, care s-a arătat încântat de suporterii polonezi: "Public foarte primitor, care ne-a aplaudat şi înainte, şi la finalul partidei". Fundaşul ar putea concura cu succes la capitolul eficacitate chiar şi cu unii atacanţi ai Stelei.

Astfel, Victoraş Iacob a marcat opt goluri în sezonul european 2005-2006, iar Daniel Opriţa a înscris doar 15 goluri în toate competiţiile în cei cinci ani petrecuţi în Ghencea. Cu cele opt goluri reuşite în 82 de partide, Dorin Goian se înscrie pe lista fundaşilor golgheteri ai Stelei. Cel mai prolific apărător al roş-albaştrilor a fost Dan Petrescu, cu 28 de goluri în 93 de partide, urmat de Miodrag Belodedici, 20 goluri în 262 partide, şi Ştefan Iovan, 20 de reuşite în 335 de jocuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite