Oltchim, pentru a 14-a oară campioană!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele antrenate de Gheorghe Tadici au învins aseară echipa Rulmentul Braşov, scor 31-22, şi au câştigat al doilea titlu consecutiv Ultimele două meciuri din acest sezon competiţional

Fetele antrenate de Gheorghe Tadici au învins aseară echipa Rulmentul Braşov, scor 31-22, şi au câştigat al doilea titlu consecutiv

Ultimele două meciuri din acest sezon competiţional au fost de coşmar pentru Rulmentul. Întâi a pierdut Cupa Cupelor, după ce a fost învinsă chiar şi la Braşov de către Larvik, iar ieri a pierdut şi campionatul intern.

Înaintea etapei de ieri, Oltchim şi Rulmentul se aflau la egalitate în fruntea clasamentului, cu câte 44 de puncte, iar echipa oaspete mai are de disputat un joc. În tur, braşovencele au reuşit să se impună la un singur gol diferenţă, scor 27-26, astfel că Oltchimul avea nevoie de un succes de două goluri pentru a intra în posesia titlului cu numărul 14.

Conştiente de acest lucru, gazdele au intrat foarte motivate pe teren, iar după numai patru minute, conduceau deja cu 3-0. Elevele Marianei Târcă au încercat să revină în joc, dar oboseala acumulată la partida cu Larvik şi-a spus cuvântul.

În aceste condiţii, diferenţa pe tabela de marcaj a crescut tot timpul, iar Oltchim a intrat la pauză cu un avantaj de şase goluri, scor 16-10. Chiar dacă în partea a doua gazdele au mai ridicat piciorul de pe acceleraţie,Rulmentul a comis o sumedie de greşeli, astfel că scorul final, 31-22, nu a mai mirat pe nimeni.

Prime-record pentru gazde

Conştienţi de miza acestui meci, conducătorii celor două echipe au promis prime fabuloase.
Astfel, pentru un meci egal sau pentru o victorie la Râmnicu Vâlcea, ambele variante ducând la obţinerea de către ele a titlului de campioane, jucătoarele Rulmentului aveau promisă o primă de 10.000 de euro.

La rândul lor, gazdelor li s-au promis câte 20.000 de euro în caz că obţin victoria la cel puţin două goluri diferenţă.

Măsuri sporite de securitate

Considerat un meci cu risc ridicat, poliţia şi jandarmeria şi-au luat măsuri sporite de securitate. Astfel, în zona adiacentă Sălii Sporturilor, au fost instalate mai multe unităţi de jandarmi, în timp ce ordinea din sală a fost asigurată de o firmă privată de pază.

Mai mult, spectatorilor li s-a interzis accesul în sală cu petarde, substanţe fumigene, băuturi, inclusiv răcoritoare, dar şi cu inscripţii sau însemne cu caracter denigrator, rasist sau antisemit.

Mă bucur că sunt la al cincilea titlu în 8 ani. Chiar dacă Sorin Târcă a ameninţat că ne ia toată echipa, îi mai trebuie şi antrenori. Noi, în schimb, facem numai transferuri de calitate.
Gheorghe Tadici,
antrenor Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite