Oltchim a învins pe Byasen: 30 - 24

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima manşă a finalei Cupei Cupelor la handbal feminin, elevele lui Gheorghe Tadici au trecut, în deplasare, de formaţia norvegiană. Returul programat peste o săptămână pare o

În prima manşă a finalei Cupei Cupelor la handbal feminin, elevele lui Gheorghe Tadici au trecut,
în deplasare, de formaţia norvegiană. Returul programat peste o săptămână pare o formalitate.

Oltchim Rm. Vâlcea a învins în deplasare, în Cupa Cupelor, pe Byasen Trondheim, scor 30-24, în timp ce "U" Jolidon Cluj a câştigat acasă, scor 32-23, meciul cu HC Naisa Nis, din prima manşă a finalei Challenge Cup.

Vâlcea nu a ţinut cont de faptul că întâlnea campioana Norvegiei şi i-a predat acesteia o lecţie de handbal. După un început de meci echilibrat, elevele antrenate de Gheorghe Tadici au reuşit desprinderea pe finalul primei reprize. Din minutul 24 şi până în minutul 26, Oltchim a marcat de trei ori fără să primească vreun gol, astfel că la pauză avea deja un avantaj de patru goluri. Debutul celui de-al doilea mitan a fost perfect pentru românce, care în numai trei minute au dus scorul de la 14-12 la 18-12, moment în care antrenorul gazdelor a solicitat timp de odihnă. Degeaba. Vâlcencele au continuat să fie cele care au dictat ritmul meciului, astfel că scorul final a fost 30-24.

Pentru Oltchim, cele mai multe goluri au fost marcate de Elisei Ardean (9), Maier (6) şi Gâlcă (5). "Ne aşteptam la un meci dur. Ne-am luptat cu ele timp de 60 de minute şi nu ne-am dat bătute.

Pentru această Cupă a Cupelor m-am întors în ţară, pentru că niciodată nu am câştigat un trofeu european cu o echipă din România", a spus Luminiţa Dinu, care a fost considerată cea mai bună jucătoare de pe teren. Oltchim Râmnicu Vâlcea va disputa returul cu Byasen Trondheim pe teren propriu, duminică, 20 mai, de la ora 19.00.

Jolidon Cluj s-a distrat cu sârboaicele

Şi clujencele se pot considera deja câştigătoare ale Cupei Challenge după ce au învins acasă, scor 32-23, echipa HC Naisa Nis. Fetele antrenate de Gheorghe Covaciu au început în forţă meciul şi, după zece minute, aveau un avantaj de trei goluri. Chiar dacă spectatorii se aşteptau la un festival de goluri, la pauză, Jolidon a intrat la cabine cu un avans de un singur gol. Dar în a doua repriză româncele şi-au dat drumul la joc, au marcat gol după gol şi au reuşit să se impună la o diferenţă de nouă goluri.

Pentru Jolidon, cele mai multe goluri au fost marcate de Senocico (12), Busuioceanu şi Bârsan (câte 5). Returul finalei Challenge Cup dintre HC Naisa Nis şi "U" Jolidon Cluj se va disputa pe 20 mai, în Serbia.

"Antrenorul celor de la Byasen a recunoscut că nu se aştepta la o asemenea replică în apărare din partea noastră"

Gheorghe Tadici

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite