Oltchim bate tot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României la handbal feminin a învins miercuri seară la Viborg, 31-29, şi a câştigat la pas Grupa D a Ligii Campionilor Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a acumulat cinci

Campioana României la handbal feminin a învins miercuri seară la Viborg, 31-29, şi a câştigat la pas Grupa D a Ligii Campionilor

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a acumulat cinci victorii din tot atâtea partide, fiind, cel puţin până diseară, singura echipă din Liga Campionilor cu o asemenea performanţă. Ramona Maier a devenit cea mai bună marcatoare a acestei ediţii a competiţiei.

Handbalistele de la Oltchim au demonstrat că victoria de pe teren propriu contra puternicei formaţii daneze Viborg, 33-30, nu a fost o întâmplare.

Vâlcencele au jucat excelent miercuri seară şi au câştigat şi în Danemarca, scor 31-29. Golurile echipei Oltchim au fost înscrise de Ramona Maier (16), Nechita (6), Luca, Manea şi Meiroşu (2), Lecuşanu, Vădineanu şi Gheorghe (1).

În urma acestui succes, Oltchim a câştigat Grupa D, urmând să se prezinte la tragerea la sorţi a sferturilor de finală din postura de cap de serie. Performanţa vâlcencelor este cu atât mai mare cu cât Viborg este câştigătoarea din 2006 a Ligii Campionilor.

Cu cele 16 reuşite trecute în cont la Viborg, Ramona Maier a devenit liderul clasamentului golgheterilor din grupele Ligii Campionilor. Extrema Oltchimului a totalizat 48 de goluri în cinci partide şi are o medie de 9,6 reuşite pe meci. Ramona Maier este urmată în topul marcatoarelor din Ligă de nume sonore, precum Gorbitz, de la Eto Gyori (39 goluri) şi Toth, de la Hypo Viena (37 goluri).

Blocate în aeroportul din Amsterdam

Jucătoarele de la Oltchim au rămas ieri în aeroportul din Amsterdam, deoarece aeroportul din Otopeni era blocat din cauza ninsorii.

"Stăm în Olanda de ore bune, pentru că avionul nostru nu decolează din cauză că aeroportul din Otopeni este sub zăpadă. Fetele au dormit după meci doar două ore, apoi am plecat spre ţară. Asta ne lipsea, să mai pierdem timpul prin aeroporturi, mai ales că pe 8 ianuarie avem meci la Braşov. Nu ştiu când vom putea pleca", a declarat joi, pentru NewsIn, antrenorul Gheorghe Tadici.

Cred că am dominat meciul de la început şi până la sfârşit. Sunt mândru că am învins o echipă precum Viborg, care are un buget de şase ori mai mare decât al nostru.
Gheorghe Tadici
antrenor Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite