Oltchim Rm. Vâlcea, privată de victorie în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanta României în turul trei al Cupei Cupelor a terminat la egalitate, scor 25-25, meciul din primul tur cu Cornexi Alcoa, arbitrii făcând totul ca echipa-gazdă să nu piardă

Cea mai puternică echipă din România la handbal feminin mergea în Ungaria să joace împotriva unei echipe care în urmă cu doi ani cucerea Cupa EHF şi părea, la prima vedere, un adversar ce poate pune mari probleme.
Nu a fost însă deloc aşa, fetele pregătite de Gheorghe Tadici trebuind să lupte din greu, nu mereu pentru a face faţă nu celor şapte jucătoare pe care le aveau în faţă, ci pentru a reveni în urma "erorilor" celor doi arbitri.
Într-un meci presărat cu multiple durităţi şi în care loviturile de la şapte metri curgeau numai în favoarea gazdelor, echilibrul s-a păstrat însă pe toată durata partidei.
La pauză, echipa noastră conducea chiar cu 15-14 şi presta un joc de o calitate net superioară adversarului pe care îl avea în faţă. În partea a doua, în ciuda avantajelor şi mai numeroase în favoarea celor de la Cornexi, fetele noastre au ţinut aproape, diferenţa pe tabelă nefiind mai mare de două goluri. Asta datorită în primul rând evoluţiei excelente a extremei Valentina Ardean Elisei, autoare a 11 goluri, dar şi a intervenţiilor salutare ale portarilor Luminiţa Dinu şi Tereza Pâslaru.
La final, egalul înregistrat pune Oltchimul în postura de favorită la calificarea în turul următor, în perspectiva returului programat pe 14 ianuarie la Vâlcea. De succes este convins şi antrenorul Gheorghe Tadici, chiar dacă păstrează încă o doză de scepticism. "Trebuie să fim atenţi pentru că la egal nu e nimic rezolvat şi plecăm practic de la zero. Cornexi Alcoa poate fi o echipă imprevizibilă, dar o să ne luăm toate măsurile să nu fim surprinşi. Dar dacă mă gândesc la ce am păţit în Ungaria, ar trebui să nu ne îngrijorăm aşa de tare. Brigada macedoneană ne-a tocat încă din primul minut. Dacă în retur vom avea parte de un arbitraj corect sau chiar cu mic ajutor pentru unguroaice, tot sunt convins că le vom bate detaşat", crede Gheorghe Tadici.
Zalăul, umilită acasă de Debrecen
Din păcate, celălalt duel româno-maghiar, din turul trei al Cupei EHF, s-a încheiat cu o înfrângere usturătoare pentru noi, HC Zalău fiind învinsă cu 31-21, pe teren propriu, de unguroaicele de la VSC Debrecen. Echilibrul s-a menţinut cât de cât doar în prima repriză, după pauză fetele pregătite de Ioan Gherhard pierzând complet contactul cu adversarele.
Neputând conta nici pe câteva jucătoare de bază, accidentate în ultima perioadă, româncele au pierdut clar nu numai un meci din prima manşă, dar şi calificarea, care devine în momentul de faţă un obiectiv aproape imposibil.
Rulmentul, un succes facil în Danemarca
Cealaltă reprezentantă a ţării noastre în turul trei al Cupei EHF, Rulmentul Braşov, a înregistrat însă un succes ce o aduce în pole-position pentru accederea în faza următoare a competiţiei. Campioana României a dominat clar partida din deplasare cu FC Copenhaga şi s-a impus la final cu 29-24, diferenţă ce le face pe fetele noastre să privească cu multă linişte returul programat, peste o săptămână, la Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite