Olimpicii români au plecat la Torino cu cinci ore întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din delegaţia României care va participa la Jocurile Olimpice de iarnă a plecat, ieri, spre Torino. Este vorba despre 15 sportivi, de la patinaj artistic, short-track, sanie, bob, schi fond

O parte din delegaţia României care va participa la Jocurile Olimpice de iarnă a plecat, ieri, spre Torino. Este vorba despre 15 sportivi, de la patinaj artistic, short-track, sanie, bob, schi fond şi biatlon. Restul competitorilor vor ajunge la locul de desfăşurare al întrecerii din străinătate, unde se află în cantonamente.
Deşi plecarea era programată la ora 9,15, ea s-a produs după 5 ore din cauza unei defecţiuni survenite la avionul companiei Tarom. "Ni s-a spus doar că avionul în care urma să ne îmbarcăm are o defecţiune. Aşa că am aşteptat pe aeroport pentru cursa similară de la ora 14.15", a declarat Constantin Arghiropol, secretarul general al FR de Schi şi Biatlon.
La festivitatea de deschidere, care va avea loc vineri, 10 februarie, drapelul României va fi purtat de schiorul de fond Zsolt Antal, sportiv care participă pentru a patra oară la Jocurile Olimpice. "Este o bucurie foarte mare atât pentru mine, cât şi pentru familia mea. Dacă e o recompensă? Deocamdată, nu. Aştept de la mine un rezultat important, pe care nu l-am obţinut până acum", a declarat cel mai vechi component al echipei olimpice. La rândul ei, Eva Tofalvi, de numele căreia se leagă mari speranţe privind o clasare onorabilă în probele de biatlon, spune că nu simte că pe umerii ei ar apăsa vreo presiune: "La Salt Lake City, acum patru ani, a existat presiune şi am dat-o în bară. Vreau un loc cât mai în faţă, un loc cu o singură cifră. Nu mă supăr că Zsolt Antal va purta steagul României, eu am fost în această postură data trecută şi voi fi şi data viitoare, pentru că mai urmează alte Olimpiade". Boberii speră la o clasare între primii 20, fiind conştienţi că repetarea performanţei din 1968, când echipajul Ion Panţuru - Nicolae Neagoe a cucerit medalia de bronz, nu este posibilă. "Atunci erau şanse egale pentru toată lumea, iar condiţiile de pregătire - altele", a explicat Gabriel Popa.
Deşi, iniţial, delegaţia ţării noastre trebuia să cuprindă 27 de sportivi, până la urmă, la Torino vor ajunge doar 25. Astfel, Daniela Dumitru, de la patinaj viteză, a fost înştiinţată că federaţia internaţională de specialitate a modificat baremurile de calificare, pentru a ridica nivelul valoric al concursului, ea pierzându-şi locul în echipă pentru doar 0,7 secunde.
şi la schi au fost revizuite listele de participare, astfel încât fondista Camelia Csernescki va vedea şi ea Olimpiada la televizor, deşi fusese admisă din oficiu pentru a participa în proba de ştafetă sprint, alături de Monika Gyorgy.
"Este o veste foarte proastă. Nu am primit nici o explicaţie, ni s-a spus, pur şi simplu, că sportiva nu are dreptul să concureze. Este păcat, mai ales că în proba respectivă aveam şanse la o clasare mai bună, deoarece nu participau decât 14 echipe", a declarat Constantin Arghiropol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite